Fortinet breidt OT-beveiligingsplatform uit met nieuwe mogelijkheden

Fortinet

Fortinet heeft zijn OT-beveiligingsplatform uitgebreid met nieuwe functies, toestellen en strategische samenwerkingen.

Fortinet heeft zijn OT-beveiligingsplatform voorzien van verschillende nieuwe mogelijkheden. Zo voorziet de beveiligingsspecialist onder meer verbeterde asset-identificatie en netwerkvisualisatie binnen FortiOS, wat de beveiliging van OT-netwerken ten goede komt.

Ook introduceert Fortinet nieuwe rugged switches, speciaal ontworpen voor industriële omgevingen met hoge bandbreedtevereisten. Daarnaast biedt de FortiSRA-oplossing verbeterde veilige toegang op afstand voor externe partijen, wat van belang is voor de bescherming van kritieke OT-systemen.

lees ook

Fortinet breidt databeschermings-capaciteiten uit met overname Next DLP

Bovendien worden de AI-gestuurde mogelijkheden voor beveiligingsoperaties binnen OT uitgebreid. Zo biedt FortiSOAR nu een IT/OT-overzichtsdashboard en compliance-playbooks, terwijl FortiAnalyzer verbeterde rapportagecapaciteiten krijgt om te voldoen aan belangrijke regelgeving. FortiNDR voor OT en FortiDeceptor-as-a-Service versterken de beveiliging verder door geavanceerde detectie van bedreigingen en netwerkafwijkingen.

Nieuwe samenwerkingen

Fortinet breidt zijn samenwerking met strategische OT-partners uit om klanten te helpen hun cyberweerbaarheid te verbeteren. Nieuwe integraties met Armis en Claroty binnen het Fortinet Open Ecosystem vergroten de zichtbaarheid van OT-assets en moeten netwerkoperaties vereenvoudigen. Daarnaast introduceert Fortinet een nieuwe OT Practice-benaming binnen zijn Engage Preferred Services Partner-programma. OT-kanaalpartners met die status krijgen tools ter beschikking die nodig zijn bij het ontwerpen en implementeren van OT-netwerkinfrastructuur.Onderkant formulier

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home