Datacenter United neemt vier Proximus-datacenters over

Met de overname breidt Datacenter United zijn activiteiten uit naar 13 datacenters op strategische locaties in Vlaanderen en Brussel.

Datacenter United neemt vier datacenters van Proximus over voor een bedrag van 128 miljoen euro. Deze datacenters zijn verspreid over drie locaties: Evere, Mechelen en Machelen. Voor de overname wordt de datacenterbusiness van Proximus ondergebracht in een nieuwe entiteit, waarvan DCU vervolgens de volledige aandelen zal overnemen.

Dankzij de overname heeft Datacenter United nu 13 datacenters in Vlaanderen en Brussel. Dit maakt van hen de grootste colocatie-aanbieder in België. Proximus blijft na de transactie als huurder actief. Het heeft een langdurig contract gesloten met DCU voor minstens 10 jaar, met opties om dit contract tweemaal met 5 jaar te verlengen.

Friso Haringsma, CEO van DCU, zal de gecombineerde activiteiten van DCU en de datacenters van Proximus leiden.

CORD en TINC als medeaandeelhouders

Samen met het nieuws van de overname van de Proximus-datacenters, kondigt Cordiant Digital Infrastructure Limited (CORD) aan dat het 50 procent van de DCU-aandelen overkoopt van TINC en Haringsma. TINC heeft sinds 2020 een meerderheidsbelang van 75 procent in Datacenter United, Haringsma de overige 25 procent.

De financiering van de acquisitie de Proximus-datacenters wordt gedragen door CORD, TINC en Haringsma. De afronding van de transacties wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2025, na goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.