Broadcom introduceert VMware Cloud Foundation 9: focus op private cloud

Broadcom lanceert VMware Cloud Foundation 9. De nieuwste versie van VCF omvat een geïntegreerd platform dat het beheer van een veilige, kostenefficiënte private cloud vereenvoudigt.

Broadcom heeft op VMware Explore 2024 in Las Vegas VMware Cloud Foundation (VCF) 9 aangekondigd. Deze nieuwe versie belooft een transitie van een gescheiden IT-architectuur naar een verenigd en geïntegreerd private cloud-platform dat kosten en risico’s moet verlagen.

Vereenvoudigd beheer en verbeterde prestaties

VMware Cloud Foundation 9 moet eenvoud bieden inzake de implementatie, het verbruik en de operationele taken van een veilige en kostenefficiënte private cloud. Het platform voorziet een geïntegreerde ervaring die de schaal en flexibiliteit van de publieke cloud combineert met de beveiliging, veerkracht en prestaties van een private cloud.

lees ook

vSphere 7 krijgt extra half jaar ondersteuning

De klanten die al dan niet vrijwillig nog verbonden zijn met VMware en Broadcom, stappen met VMware Cloud Foundation 9 over van gescheiden een IT-architectuur naar een moderner platform dat volgens Broadcom de cloudervaring vereenvoudigt en innovatie stimuleert.

Nieuwe functies

VMware Cloud Foundation 9 introduceert verschillende nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen hun infrastructuur te moderniseren. Een belangrijke toevoeging is een self-service cloudportaal dat het aantal benodigde managementconsoles terugbrengt tot één voor zowel operaties als automatisering. Verder vereenvoudigen nieuwe geïntegreerde workflows de overgang tussen operationele en automatiseringstaken, terwijl verbeterde inzichten en analyses proactiever beheer mogelijk maken.

Een andere nieuwe functie is Advanced Memory Tiering met NVMe, dat gegevensintensieve applicaties zoals AI en realtime-analyse verbetert door latency te verminderen en datadoorvoer te versnellen. Dat is vooral relevant voor AI-workloads die grote datasets en complexe modellen omvatten.

lees ook

Broadcom lanceert VMware Tanzu 10 met AI-sausje

VMware Cloud Foundation 9 biedt verder verbeterde ondersteuning voor multi-tenant-omgevingen en native VPC-implementatie. Dit maakt het eenvoudiger voor ontwikkelaars om VM’s of containerapplicaties zonder frictie te implementeren, terwijl IT-teams beter in staat zijn om een gedeelde infrastructuur te beheren en te beveiligen.

Versterkte beveiliging en continuïteit

Naast verbeteringen op het gebied van implementatie en beheer, richt VMware Cloud Foundation 9 zich op beveiliging en operationele continuïteit. Een nieuwe gecentraliseerde hub voor beveiligingsbeheer biedt een overzicht van de beveiligingsstatus en waarschuwt IT-teams voor configuratieverschillen binnen hun infrastructuur. Bovendien biedt VCF 9 vSAN-naar-vSAN gegevensbescherming met diepe snapshots, waardoor gegevensherstel van ransomware-aanvallen mogelijk wordt gemaakt.

lees ook

Broadcom doet onder druk enkele toegiften voor VCSP’s

Broadcom introduceert ook VMware Cloud Foundation Advanced Services: een catalogus van kant-en-klare oplossingen voor private cloud. De diensten bieden bedrijven snel uitrolbare tools waarmee ze kunnen reageren op nieuwe uitdagingen.

Broadcom en VMware zetten in op een toekomst waarin private cloud-oplossingen eenvoudiger te beheren zijn, beveiliging en veerkracht bieden, en tegelijkertijd de operationele efficiëntie verbeteren.

VCF 9 moet een succes zijn voor Broadcom, dat zich sinds overname van VMware vooral in de schijnwerpers werkte als boeman van zowat alle historische klanten op de allergrootsten na. Het bedrijf ziet VCF als de belangrijkste pijler voor zijn diensten. De onvrede over de gang van zaken bij VMware onder Broadcom zette volgens Gartner zelfs een nieuwe trend van devirtualisatie op gang.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home