Zoom ondersteunt lokale data voor betalende Europese klanten

Zoom

Het populaire communicatieplatform Zoom rolt een aantal nieuwe functies en services rond privacy uit.

Betalende gebruikers kunnen nu gebruik maken van een aantal nieuwe diensten en functies rond privacy, die het Amerikaanse communicatieplatform Zoom lanceert.

Nieuwe tijden

Online data staat in Europa de laatste tijd wat hoger op de agenda. De EU broedt dan ook op plannen om de data binnen zijn grenzen alsmaar beter te beschermen.

Dat maakt dat bedrijven van buiten de Unie steeds meer moeite doen wat betreft de opslag van lokale online gegevens. Zoom is nu het volgende Amerikaanse bedrijf dat de inspanningen opvoert op dat vlak. Het bedrijf gaat de opslag ondersteunen van lokale data binnen de Europese Economische Ruimte.

lees ook

Zoom integreert OpenAI-technologie in Zoom IQ

Lokale Zoom-gebruikers

Premium gebruikers, de betalende variant, kunnen binnen de EER nu specifieke data van webinars, meetings en de tools voor team-chats selecteren en ervoor kiezen om die te stockeren in Europese datacenters. Dat zal eerst vooral in Frankfurt zijn, maar Zoom heeft ook nog datacenters in Nederland en Zwitserland. Het bedrijf bevestigde wel dat, in uitzonderlijke gevallen, data nog wel zal worden gedeeld met zijn Amerikaanse thuisbasis. Bijvoorbeeld bij mogelijke illegale activiteiten.

Om die nieuwe diensten en functies vlot te implementeren, staat er een technisch ondersteuningsteam klaar voor de Europese premium gebruikers die hiervan gebruik willen maken.

Dit is niet het enige nieuws dat er de afgelopen maanden bij Zoom valt te rapen. Vorige maand was er de aankondiging van zijn AI-assistent Claude en in april kondigde het bedrijf nog de overname van startup Workvivo aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home