Veeam tovert eigen back-up-oplossing voor Salesforce om tot commercieel product

Back-up-specialist Veeam commercialiseert zijn eigen back-up-oplossing voor Salesforce. Een private bèta is al beschikbaar.

Veeam werkt aan een back-up-product speciaal voor Salesforce-omgevingen. Het product is het resultaat van een oplossing die Veeam aanvankelijk voor zichzelf bouwde. De databeschermingsspecialist vertrouwt immers zelf op Salesforce om zijn commerciële organisatie draaiende te houden. Het bedrijf beheert bijna 500.000 klanten via de software van Salesforce en wil die gegevens veilig houden. Daartoe ontwikkelde Veaam eigen back-up-software die intussen al meer dan twee jaar in voegen is.

Beschikbaar om te testen

De commerciële back-up-oplossing is momenteel beschikbaar in private bèta. Dat weet The Register. Wie interesse heeft, moet contact opnemen met Veeam zelf. De oplossing zal bij lancering versienummer 1.0 meekrijgen, maar is eigenlijk al aan zijn derde iteratie toe. Een webpagina omschrijft de oplossing als ‘Veeam Backup for Salesforce’ en geeft aan dat het product binnenkort beschikbaar komt.

Intussen werkt Veeam ook verder aan zijn andere producten. Veeam Backup & Replication mag binnenkort bijvoorbeeld een update verwachten. Veeam Backup for AWS 4a moet ook op korte termijn beschikbaar komen. Tot slot geeft het bedrijf nog mee dat het nergens Log4j gebruikt in zijn software en klanten zich dus geen zorgen hoeven te maken om Log4Shell.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home