ThoughtSpot laat gebruikers AI trainen voor analytics

thoughtspot

ThoughtSpot stopt een feedbackloop in zijn AI-tool ThoughtSpot Sage, waarmee de analytics-antwoorden van de tool nauwkeuriger moeten worden.

ThoughtSpot wil de nauwkeurigheid van Sage verbeteren. Sage is de generatieve AI-tool van de BI-specialist. ThoughtSpot merkt op dat generatieve AI erg goed is in de interpretatie van natuurlijke taal, maar niet noodzakelijk in de omzetting daarvan naar complexe analytics-query’s. Daarvoor moet de AI de juiste databronnen op de juiste manier combineren en dat overstijgt de capaciteiten van klassieke LLM’s. Daarom stopt ThoughtSpot een feedbackloop in z’n oplossing.

Concreet kunnen gebruikers de antwoorden van de AI in detail bekijken en query’s aanpassen of verbeteren. Door prompts aan te passen en betere associaties te voorzien tussen termen en data, wordt het model meteen beter getraind. Sage helpt zo met analytics-vragen en geeft in complexe gevallen een aanzet richting het antwoord, waarna dataspecialisten daarop verder kunnen bouwen.

KPI’s

ThoughtSpot breidt Sage ook verder uit met enkele andere functies. Zo maakt Ask Sage het mogelijk om opvolgvragen te stellen op basis van visualisaties, opnieuw in natuurlijke taal. Sage kan ook KPI’s in het oog houden en gebruikers in natuurlijke taal op de hoogte houden van belangrijke veranderingen.

ThoughtSpot introduceerde Sage in maart van vorig jaar. Nu bouwt het bedrijf voort op de AI-technologie met nieuwe functies en verbeteringen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home