Solvers.ai biedt intelligente OCR-oplossing in as-a-service model

OCR document scan

Met ISI-DOC biedt Solvers.ai een verbruiksdienst voor documentherkenning en interpretatie. Hiermee wil het de TCO van lokaal geïnstalleerde OCR-oplossingen beperken met een transparant aanbod.

Solvers.ai is een Belgische start-up die intelligente documentverwerking als een dienst aanbiedt. Ze mikken op een breed scala aan ondernemingen van kmo’s tot grote ondernemingen. “Iedereen die hun medewerkers het verwerken van documenten uit handen willen nemen en niet zelf aan de slag willen gaan met de nieuwste technologie, kunnen bij ons terecht”, aldus Stijn Ongena, oprichter en co-CEO van Solvers.ai.

“Wij onderscheiden ons van andere spelers in de markt door onze diensten aan te bieden in een ‘pay per use’-model waar veel andere aanbieders nog werken met een licentie-model.  Ons model is heel eenvoudig: zendt ons de documenten en wij leveren de gevraagde data terug in een gestructureerd formaat naar keuze, meestal XML, CSV of JSON.”

Volgens Ongena is er een beperkte impact op de huidige IT-infrastructuur voor de koppeling tussen de huidige systemen en het ISI-DOC-platform voor de documenten uitwisseling. Het belangrijkste is dat er geen personeel moet worden opgeleid. Het trainen van de AI- en ML-modellen gebeurt door Solvers.ai zelf.

Wat privacy betreft blijft alle data gescheiden van andere klanten. Het kanaal waar de data binnenkort, wordt gemonitord door een controller die de bots aanstuurt om de data via het gekozen kanaal naar ISI-DOC te brengen. Alle documenten krijgen een identificatiecode zodat de juiste data aan het correcte account wordt gekoppeld.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home