Sneller, efficiënter en een beetje on-premises: Snowflake geeft zijn platform meer pk’s.

Snowflake sleutelt sterk aan de prestaties van zijn datacloudplatform. Ondersteuning voor nieuwe formaten, een samenwerking met AWS en zelfs on-premises-compatibiliteit staan op het programma.

Op zijn Summit 2022 in Las Vegas kondigt betere prestaties aan voor zijn datacloudplatform. Dat kan onder andere met dank aan AWS en Graviton. Het Snowflake-platform werd immers geoptimaliseerd voor de ARM-gebaseerde servers van de hyperscaler. “We hebben de recentste vernieuwingen van AWS omarmt”, zegt Allison Lee, Senior Director of Engineering bij Snowflake. “Dat zorgt voor ongeveer tien procent sneller rekenwerk.”

Optimalisatie

Snowflake geeft verder aan dat het schrijfgevoelige workloads met honderden DLM-statements per seconde heeft geoptimaliseerd, wat opnieuw voor een prestatieboost van tien procent zorgt. De Search Optimization Service krijgt tot slot ondersteuning voor geospatiale data. Zoekopdrachten voor locatiegebaseerde data gaan zo tot vijf keer sneller.

Lee benadrukt dat die prestatiewinsten niet alleen handig zijn, maar ook een financieel voordeel hebben. Aangezien Snowflake een consumptiegebaseerd prijsmodel heeft, zorgen hogere prestaties voor een lager prijskaartje.

On-premises

De sneeuwvlokjes dwarrelen ook stilaan neer op het on-premises datacenter. Snowflake zet verder in op compatibiliteit met on-premises S3-opslag. Zo wordt het mogelijk om S3-compatibele opslag lokaal te bevragen zonder data te verplaatsen. Ook toegang tot on-premises data in opslag van klanten wordt een optie. Vorige maand kondigde Dell daarvoor nog een samenwerking aan met Snowflake en ook Pure Storage gaat met het bedrijf in zee.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home