Snowflake integreert transactiedata in platform met Unistore

snowflake

Snowflake lanceert de Unistore Workload. Daarmee brengt de dataspecialist transactiedata en analytische gegevens samen.

Snowflake wil zich ontfermen over al je data en daar horen ook transactiegegevens bij. Daarom lanceert het bedrijf op zijn Summit 2022 in Las Vegas Unistore. Dat is een nieuwe workload die de capaciteiten van het clouddataplatform van Snowflake uitbreidt. Unistore moet de muur tussen transactiedata en analytische data slopen.

Om dat te verwezenlijken, vertrouwt Unistore op nieuwe Hybrid Tables. Die ondersteunen alle Snowflake-functionaliteit maar maken gebruik van een afzonderlijke storage engine voor de transactionele data. De query engine is wel dezelfde, net als het governance-systeem.

Alles samen analyseren

Unistore geeft organisaties de optie om transactionele data zoals de staat van een applicatie mee te nemen in analysche queries. Adobe gebruikt de technologie al als early adopter om transactionele gegevens van zijn digitale publiciteitscampagnes te verwerken. De integratie maakt het mogelijk om zonder datasilo’s snel analytische query’s op transactiedata en historische data te draaien en zo snel context te verkrijgen.

Snowflake denkt dat Unistore en de Hybrid Tables een gamechanger zullen zijn, maar blijft heel erg op de vlakte over de precieze functionaliteit. Zo werkt de workload met veel vormen van transactiedata, maar niet allemaal. Welke functionaliteit Unistore precies kent en waarom je niet meteen over de hele lijn voor de krachtige Hybrid Tables zou kiezen, blijft onduidelijk. Unistore en de Hybrid Tables zijn per direct beschikbaar in publieke preview.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home