Schneider Electric introduceert vloeistofgekoeld prefab datacenter

Schneider Electric

Schneider Electric kondigt het vloeistofgekoelde EcoStruxure Modular Data Center aan. De nieuwe prefab datacentermodule maakt het mogelijk om high performance computing (HPC)-applicaties met grote betrouwbaarheid te implementeren op locaties met lastige omstandigheden of in afgelegen omgevingen. 

Dankzij de nieuwe datacentermodule van Schneider Electric kunnen realtime data aan de edge worden verwerkt. Dat zorgt voor meer efficiëntie en brengt innovatiemogelijkheden met zich mee. De module wordt ingericht door Avnet en is voorzien van Iceotope immersiekoeling op chassisniveau. 

De nieuwe oplossing komt in een 20-inch ISO-standaardcontainer en biedt ruimte voor een standaard IT-belasting van 60 kW. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een op maat gemaakte oplossing met een IT-capaciteit tot 336 kW. Het systeem bevat een 80kW Galaxy VS 3-fase UPS, batterijback-up, brandbeveiliging, geïntegreerde warmteafvoer en redundante koeling. Dankzij de EcoStruxure IT-software is het mogelijk om het datacenter op afstand te beheren en monitoren. 

Het voorgefabriceerde datacenter biedt een snelle, flexibele en voorspelbare oplossing met dezelfde kwaliteit en functionaliteit als een traditioneel gebouwde faciliteit. Doordat het aanbod prefab is, wordt het mogelijk om in zeer korte tijd een datacenter te ontwerpen, bouwen en installeren. Alle apparatuur is al in de fabriek geïnstalleerd en getest. Zo kan het datacenter al binnen één dag de nodige prestaties leveren.

Meer vermogen, minder energieverbruik

Schneider Electric heeft zijn nieuwe module ontworpen voor duurzame activiteiten. Het PUE van de oplossing is met 1,15 erg laag. Dankzij het gebruik van vloeistofkoeling, is er minder nood aan luchtbehandelingsapparatuur. De koelinfrastructuur wordt hierdoor vereenvoudigd en er zijn geen ventilatoren nodig. Dit zorgt op zijn beurt voor een lager energieverbruik, waardoor er meer vermogen beschikbaar is voor de IT-belasting.

De vloeistofgekoelde chassisbehuizingen van Iceotope isoleren de kritieke IT-apparatuur volledig in een afgesloten behuizing. De apparatuur wordt zo beschermd tegen stof, gassen en vochtigheid. 

“De vraag naar de krachtigste CPU’s en GPU’s in praktisch elke IT-applicatie is gestegen, terwijl tegelijk de concurrentie om ruimte acuut is geworden”, verkondigt Robert Bunger, Program Director en CTO Office bij Schneider Electric. 

“De nieuwe alles-in-één vloeistofgekoelde prefab datacentermodule voorziet in de behoefte om rekenintensieve verwerkingskracht in te zetten in een compacte, veilige en zelfstandige edge-omgeving, die bijna overal kan worden geïmplementeerd in slechts zes weken”, aldus Buner. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home