SAS pompt 1 miljard dollar in sectorspecifieke AI-oplossingen

industrie AI

SAS duwt met extra investeringen het gaspedaal in voor de ontwikkeling van AI-aangedreven technologieën op maat van bedrijven.

Moest je de voorbije maanden in een grot hebben doorgebracht: de AI-hypetrein dendert als nooit tevoren. Ben je als bedrijf niet op een of andere manier bezig met artificiële intelligentie, dreig je uit de boot te vallen. SAS wil daarom bedrijven uit de industriële sector een handje helpen om de voordelen van AI te ontdekken. Tijdens SAS Innovate belooft het bedrijf de komende drie jaar een miljard dollar opzij te zetten voor de ontwikkeling van sectorspecifieke AI-oplossingen.

 “Met deze investering zal SAS bedrijven blijven ondersteunen die AI, machine learning en geavanceerde analyses gebruiken om risico’s te beheren en klanten beter van dienst te zijn, en nog veel meer. We blijven standvastig in onze voortdurende inzet voor innovatie”, zegt CEO Jim Goodnight. Het investeringsplan omvat de financiering van direct onderzoek en ontwikkeling, maar evengoed de omlijnende marketing.

Alle sectorspecifieke AI-oplossingen zullen draaien op SAS Viya. De oplossingen zijn onder meer gericht op bedrijven uit de industriële sector, maar SAS zet ook in op het ontwikkelen van geavanceerde analyse-oplossingen voor financiën, verzekeringen, retail en gezondheidszorg.

Ethische AI

SAS grijpt de gelegenheid ook aan om aandacht te vestigen op het ethische plaatje. De doorbraak van ChatGPT en Bing Chat maken AI-technologie toegankelijker dan ooit voor het grote publiek. Dat veroorzaakt discussie onder experten of het allemaal niet wat te snel aan het gaan is.

“Met de snelle vooruitgang van AI moeten we ijverig de mens centraal blijven stellen bij alles wat we doen”, aldus Reggie Townsend. “Maar het is niet alleen het beschermen van de kwetsbaren, het is het zoeken naar mogelijkheden om AI te gebruiken om het leven van mensen beter te maken.” SAS wil het goede voorbeeld geven door zijn Data for Good-team een prominentere plek te geven binnen de organisatie en trainingscursussen rond ‘verantwoord innoveren’ te organiseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home