SAS maakt Viya rechtstreeks toegankelijk via Snowflake

sas viya

SAS maakt meteen gebruik van de nieuw aangekondigde Snowflake Container Services om de analysecapaciteiten van Viya te benutten in de datacloud.

Snowflake kondigde Container Services deze week aan tijdens zijn conferentie in Las Vegas. Met de nieuwe dienst is het mogelijk om containers te draaien in de datacloud. De achterliggende bedoeling is om containers naar je data te brengen, zodat je data in de veilige omgeving van Snowflake kunnen blijven. Vandaag kondigt analyticsbedrijf SAS aan dat het van deze dienst wil gebruik maken.

Het beste van beide werelden

De containers maken letterlijk de brug tussen de Snowflake Data Cloud en SAS Viya. Klanten die beide platformen gebruiken, en dat zijn volgens SAS minstens enkele honderden bedrijven, zullen de AI- en analysecapaciteiten van SAS Viya kunnen benutten in hun eigen datacloud. Dit moet gebruikers niet alleen tijd besparen, maar ook de risico’s beperken en ervoor zorgen dat ze maximale waarde uit hun data halen zonder deze te moeten verplaatsen. 

“Snowflake Container Services maakt het voor onze gezamenlijke klanten mogelijk om de AI- en beslissingsmogelijkheden van SAS Viya in Snowflake te benutten om kritieke vragen te beantwoorden, inzichten te verwerven en betere beslissingen te nemen. Samen democratiseren we het gebruik van AI en stellen we bedrijven in staat om efficiënter te bouwen in de Snowflake Data Cloud”, zegt Brian Harris, CTO van SAS.

De Snowflake-conferentie stond in het teken van verbroedering. Snowflake kondigde ook nog samenwerkingen aan met Microsoft en Nvidia, die laatste was zelfs zeer prominent aanwezig op de beurs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home