SAP-migratie kost Fujitsu 760 miljoen dollar en zal 5 jaar duren

Fujitsu

De overstap naar SAP S/4HANA zal Fujitsu driekwart miljard dollar kosten om meer dan 4.000 ERP-systemen te standaardiseren.

Fujitsu is halfweg het ambitieuze traject om een standaardisatie door te voeren over alle ERP-toepassingen. Over een periode van vijf jaar, eind 2025 is de deadline, moeten de meer dan 4.000 verschillende systemen worden gestroomlijnd en op SAP S/4HANA draaien in Microsoft Azure. Het project zal tijdens zijn piekperiode goed zijn voor een tewerkstelling van 1.500 mensen en kost rond de 760 miljoen dollar.

Binnen Fujitsu werken vandaag ongeveer 124.200 mensen. Een groot deel van de ERP-toepassingen binnen het bedrijf draaien vandaag op SAP, maar er zijn ook verschillende systemen die zelf werden ontwikkeld.

Fujitsu wil graag alles tegelijk organiseren en integreren om zijn operaties op een holistische manier te stroomlijnen. Naast het S4/HANA-platform zullen een aantal SaaS front-end-applicaties in Azure draaien met sommige elementen in AWS.

lees ook

Hoe maak je ’s werelds grootste racecircuit veilig met AI? De uitdagingen van de Nordschleife

De organisatie moet data verwerken vanuit sales, accounting, procurement en tal van andere bewegende delen. Het risico van tal van grote ERP-projecten is dat het jaren duurt om alle business-processen volledig te begrijpen. Tegen dat alles wordt geïmplementeerd in nieuwe systemen, duurt het traject vaak te lang omdat de business veranderd is.

Het spreekt voor zich dat Fujitsu zich als een voorbeeld van succes wil profileren in digitale transformatie. Het bedrijf ambieert volgens The Register de heilige graal van front-end en back-end in één gealigneerd systeem.

SAP Concur en andere diensten zijn al operationeel sinds het fiscale jaar 2022. Een ERP-systeem gericht op werknemers moet operationeel zijn in het fiscale jaar 2024. Gartner analyseerde eerder al dat SAP-klanten weigerachtig staan tegenover migratie naar S/4HANA. Fujitsu neemt de duik, afwachten of zijn klanten dat ook zullen doen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home