Samsung T9 draagbare SSD verdubbelt in snelheid naar 2 GB/s over USB 3.2

De Samsung T9 draagbare SSD is de eerste schijf die 2 GB/s aan lees- en schrijfsnelheden levert over USB 3.2 in plaats van Thunderbolt.

Wie vandaag de allersnelste externe SSD-opslag wil, moet kijken naar Thunderbolt waar vandaag de kaap van 10 GB/s wordt gerond. Wie geen Thunderbolt heeft, moet tevreden zijn met flink lagere snelheden. De voorganger van de Samsung T9, de T7, haalde 1 GB/s als maximumsnelheid. De nieuwe Samsung T9 verdubbelt die maximale lees- en schrijfsnelheid naar 2 GB/s omdat het gebruik maakt van USB 3.2 Gen 2×2.

Hiermee elimineer je de nood aan Thunderbolt voor wie 2 GB/s al genoeg is, wat flink in budget scheelt. Thunderbolt-certificering staat vaak synoniem met hogere prijzen én je pc moet het ook ondersteunen. Het spreekt voor zich dat je pc ook wel USB 3.2 Gen 2×2 moet ondersteunen. Wie minder heeft, moet tevreden zijn met lagere snelheden.

Het ontwerp van de Samsung T9 is bestand tegen vallen tot drie meter hoog en heeft een beperkte garantie van vijf jaar. In de doos zit een USB-A- en USB-C-kabel om compatibel te zijn met elk systeem.

De Samsung Portable SSD T9 is vanaf nu verkrijgbaar met adviesprijzen van 154,99 euro voor de 1TB-variant, 254,99 euro voor de 2TB-variant en 464,99 euro voor de 4TB-variant. Alle prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home