Salesforce lanceert Einstein Studio voor AI-inferentie met eigen data

Salesforce introduceert Einstein Studio. Dat is een tool waarmee je modellen voor generatieve AI toegang kan geven tot je eigen data in de Data Cloud.

Salesforce lanceert Einstein Studio. Die tool heeft een visuele interface en is gemaakt om datawetenschappers relatief eenvoudig AI-modellen toegang te geven tot hun eigen data. Salesforce laat bedrijven toe om hun eigen modellen voor Generatieve AI te gebruiken in het AI-aanbod van zijn platform en Einstein Studio moet helpen om die modellen relevanter te maken.

Specifieke data

Modellen zijn immers algemeen getraind, en niet op data die specifiek relevant is voor een bedrijf. Nvidia’s Jensen Huang vergeleek ze met pas afgestudeerde universitairen: ze weten veel en hun potentieel is groot, maar bijkomende opleiding is nodig om ze optimaal in te zetten in een bedrijf.

Einstein Studio kan modellen toegang geven tot data in de Salesforce Data Cloud. Die Data Cloud is de centrale plek waar alle data van Salesforce maar ook van daarbuiten samenkomen. Salesforce zelf noemt de Cloud een Data Lakehouse. De individuele oplossingen van Salesforce halen hun data uit de Data Cloud, die als single source of thruth dient.

Importeren zonder problemen

Ook realtime-data in de Data Cloud is beschikbaar via Einstein Studio. Zo kunnen ze vragen beantwoorden op basis van de meest recente data. Salesforce wil inferentie zo actueel en accuraat maken. Bedrijven behouden wel gedetailleerde controle over welke data toegankelijk is voor modellen en in welke omstandigheden.

Volgens Salesforce kan je zonder problemen modellen afkomstig van bijvoorbeeld Amazon SageMaker importeren en die toegang geven tot data zonder dat je die hoeft de importeren of te transformeren, wat traditioneel een uitvoerig proces is. SageMaker wordt bij lancering ondersteund, maar ook andere AI-oplossingen voor zelf getrainde modellen zoals Google Vertex AI zullen in de toekomst werken.

lees ook

Salesforce lanceert Einstein GPT: generatieve AI voor het hele portfolio

Einstein Studio bouwt verder op Einstein GPT, dat Salesforce in maart lanceerde. Einstein GPT is een evolutie van het bestaande AI-aanbod van Salesforce naar generatieve AI. De CRM-specialist wil er ChatGPT-achtige functionaliteit mee naar zijn platform brengen, een beetje naar analogie met wat Microsoft binnen zijn omgeving wil doen met de Microsoft 365 Copilot.

Einstein Studio is per direct algemeen beschikbaar als onderdeel van de Salesforce Data Cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home