Salesforce verwelkomt Databricks in Data Cloud

Salesforce

Salesforce en Databricks kondigen een wederzijdse integratie aan om het verplaatsen van data tussen hun dataplatformen te vereenvoudigen.

Salesforce heeft zijn Dreamforce-conferentie afgetrapt met een diepere integratie met Databricks. Gegevens zullen nu eenvoudiger kunnen worden uitgewisseld tussen de Salesforce Data Cloud en het data lakehouse van Databricks. Die integratie verloopt in twee richtingen, wat geen onbelangrijk detail is.

BYOL

Bij de aankondiging horen uiteraard een paar hippe termen. De integratie verloopt volgens een ‘zero ETL’-principe of ‘Bring your own lake’. Dat wil zoveel zeggen als dat er geen tools bij aan te pas komen om je data uit de ene bron te halen en over te zetten naar de andere. Salesforce lanceert hiertoe twee nieuwe functionaliteiten in Data Cloud: data sharing en data federation.

Dankzij die eerste zal je vanuit het geconnecteerde platform, Databricks dus, rechtstreeks toegang krijgen tot je Salesforce-data. Data Federation verzorgt de omgekeerde weg en zal op een later tijdstip worden uitgerold.

Beste van beide werelden

De koppeling van Salesforce Data Cloud en Databricks is voor beide platformen interessant. Het doel van de Salesforce Data Cloud is om een 360°-beeld te krijgen van je klanten. Hoe meer unieke gegevens je het platform kan voeden, hoe uitgebreider en accurater dat beeld zal worden.

lees ook

CRM, data en AI: Salesforce zet alle neuzen in dezelfde richting

Het data lakehouse-platform van Databricks kan naast het bewaren van data ook de basis leggen voor het ontwikkelen van AI- en machine learning-modellen. Op basis van Salesforce-data kunnen bedrijven zo modellen ontwikkelen die getraind zijn op bedrijfsunieke gegevens om ze in te kunnen zetten voor zeer specifieke use cases.

Databricks zal niet de enige partner zijn met een uitnodiging voor het Dreamforce-event. Enkele dagen geleden kondigde Salesforce ook al een integratie met Snowflake aan om data te kunnen uitwisselen. Dergelijke samenwerkingen zijn geen overbodige luxe, want er bestaat vandaag een ruim aanbod aan dataplatformen die niet altijd met elkaar kunnen communiceren. Zo ontstaan silo’s en die breekt Salesforce maar al te graag af.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home