Opera-browser met vleugje GPT is vanaf nu beschikbaar

Opera One komt naar een breder publiek. Het geheim van de browser is Aria, een ingebakken integratie van GPT.

Opera kondigt zijn nieuwe browser Opera One in februari aan. Na een testperiode in beperkte kring is de browser klaar voor de het grote publiek. Opera One bevat een opgefrist design en tal van nieuwe browserfunctionaliteiten.

De meest opvallende vernieuwing is natuurlijk Aria, een AI-assistent gebouwd op OpenAI’s GPT-modellen die zit verstopt in de taakbalk. Net zoals zijn neef ChatGPT kan je Aria vragen stellen tijdens het browsen, die het web voor je afschuimt op zoek naar de beste informatie. Eerder liet Opera al een functie zien waarmee je webpagina’s kan laten samenvatten door AI. Aria is ook te vinden in de mobiele Android-versie van de browser.

Op een eiland

De nieuwste Opera-browser is ook niet alleen AI wat de klok slaat. De modulaire user interface past zich aan aan actieve elementen in de browser om ervoor te zorgen dat animaties vlot blijven draaien. Daarbovenop lanceert Opera ook ‘tab-eilanden’ om je taakbalk op orde te houden.

Met tab-eilanden kan je tabbladen groeperen, vergelijkbaar met tabgroepen in Edge en Chrome. Tabbladen die binnen een groep worden geopend, blijven met elkaar verbonden, zodat verwante tabbladen gemakkelijk kunnen worden gevonden.

Wil je de nieuwste versie van Opera zelf eens uitproberen? Via de website kan je Opera One downloaden. De browser is beschikbaar op Windows, Mac en Linux.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home