OpenAI lanceert ChatGPT Enterprise: sneller, slimmer en vooral veiliger

chatgpt enterprise

ChatGPT krijgt een Enterprise-variant die sneller en op complexere vragen kan antwoorden. De chatbot kan ook je bedrijfsgeheimen bewaren.

OpenAI kondigt ChatGPT Enterprise aan in een blog. Dit is een gespierdere versie van GPT-4 gericht op professionele gebruikers en dan met name grote bedrijven. ChatGPT Enterprise heeft geen beperkingen meer op het aantal verzoeken dat je kan indienen en kan ook twee keer sneller antwoorden dan de ‘gewone’ ChatGPT.

Het grootste voordeel zit hem echter in de privacycontroles. Bedrijven die gebruik maken van de Enterprise-versie hebben meer controle over de data die ze delen met ChatGPT. OpenAI belooft ook dat data niet zal gebruikt worden om de modellen te trainen. Microsoft maakt dezelfde belofte met zijn Bing Chat Enterprise-formule.

lees ook

Drie op vier bedrijven wil ChatGPT verbannen van de werkvloer

Hiermee wil OpenAI een oplossing bieden voor de voornaamste reden waarom bedrijven het gebruik van ChatGPT nu verbieden. Vorige week kondigde het al de mogelijkheid om GPT-3.5 te finetunen. Dat bleek het opstapje te zijn naar ChatGPT Enterprise.

Geavanceerde data-analyse

ChatGPT Enterprise komt ook standaard met de Code Interpreter-functie. Hiermee kan je ChatGPT onder meer code laten runnen en analyses of bewerkingen laten uitvoeren op meerdere bestanden tegelijk. De functie wordt omgedoopt tot ‘geavanceerde data-analyse’.

OpenAI licht verder een tipje van de sluier van wat nog in aantocht is voor ChatGPT Enterprise. Je zal de chatbot binnenkort met plug-ins aan de bedrijfsapplicaties kunnen hangen om het te voeden met bedrijfsspecifieke data, met de belofte dat ChatGPT die geheim zal houden natuurlijk. ChatGPT zal zich ook aanpassen aan de rol van de gebruikers en anders converseren met een software-ontwikkelaar dan met een verkoper bijvoorbeeld.

ChatGPT Business

De prijs van ChatGPT Enterprise is nog niet helemaal duidelijk. OpenAI is volop bezig om enterprises over te zetten naar de nieuwe formule. Binnenkort zal er ook Business-variant komen voor kleinere bedrijven met gelijkaardige functies.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home