MuleSoft verkent RPA-markt na overname Servicetrace

MuleSoft biedt momenteel al API-management en integratietooling. Dit zal nu worden uitgebreid met een robotic process automation (RPA)-platform.

MuleSoft RPA zat de bestaande API-producten uitbreiden. Het nieuwe RPA-platform maakt het mogelijk gegevens binnen te halen uit bronnen zonder API.

Salesforce-familie

MuleSoft is een dochteronderneming van Salesforce, het MuleSoft platform zal daarom uitgerust worden met onderdelen van bedrijven uit de Salesforce-familie. De MuleSoft RPA-tool wordt om dezelfde reden uitgebracht bij Einstein Automate.

lees ook

Wat is Mulesoft? Waarom is het 6,5 miljard dollar waard?

Gebruikers die de producten van MuleSoft en Salesforce niet gebruiken, kunnen nog steeds gebruik maken van MuleSoft RPA. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd het platform ook als losstaand product aan te bieden.

Eerste stap op de RPA-markt

De integratie van RPA in MuleSoft werd mogelijk door de overname van Servicetrace, één maand geleden. Servicetrace is een Duits softwarebedrijf met een RPA-platform dat bedrijfsactiviteiten automatiseert, waardoor medewerkers meer tijd krijgen om andere taken uit te voeren. Bovendien voorkomt automatisering menselijke foutjes.

De RPA-markt was een onbekende voor MuleSoft. Na de overname van Servicetrace wordt Mulesoft RPA het eerste gelanceerde product met RPA.

MuleSoft kan door de overname zijn eigen specialiteit nog beter maken. De specialiteit van MuleSoft – het delen van data tussen verschillende applicaties mogelijk maken – gebeurt via API’s. Deze API’s kunnen ook gebruikt worden om RPA-automatisering workflows te maken.

MuleSoft RPA komt in 2022 naar het grote publiek.

lees ook

Op je wenken bediend door een API

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home