Microsoft maakt Windows Rekenmachine openbron via GitHub

Microsoft stelt de broncode van Windows Rekenmachine beschikbaar op GitHub. Het is beschikbaar onder een MIT-licentie voor ‘clone-and-go’-ontwikkelprojecten. Ontwikkelaar zullen ook binnen een community de verdere richting van Windows Rekenmachine kunnen bepalen.

Microsoft heeft de broncode en bijhorende roadmap als openbron beschikbaar gesteld op GitHub. Het hele project is beschikbaar onder een MIT-licentie. Ontwikkelaars kunnen zich engageren in discussies rond nieuwe functies, het bouwen van prototypes en het rapporteren van fouten.

De softwaregigant wil dat ontwikkelaars voortaan samen met Microsoft engineers aan Windows Rekenmachine werken. Wie interesse heeft, kan de Rekenmachine broncode gebruiken om meer te leren over Universal Windows Platform (UWP), XAML en Azure Pipelines and Fluent Design.

GitHub

Microsoft suggereert dat de code interessant kan zijn voor wie graag wil weten hoe de diverse onderdelen van de Rekenmachine werken. Ontwikkelaars kunnen stukken van de Rekenmachine-app integreren in hun eigen applicaties.

Wie graag aan de slag wil met de openbroncode, kan hier terecht op GitHub. Uitgebreide documentatie rond Windows Rekenmachine en de diverse onderdelen kan je hier terugvinden.

Eind vorig jaar maakte Microsoft nog meer dan 60.000 patenten openbron om Linux te beschermen. Microsoft omarmt vandaag actief Linux en met de overname van GitHub voor 7,5 miljard dollar heeft het al enkele oude projecten openbron gemaakt zoals MS DOS.

Microsoft hoopt dat andere partijen dezelfde stap nemen. Linux moet beschermd worden, net als andere belangrijke openbron workloads, om patentbedrijven de loef af te steken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home