Microsoft maakt Editor slimmer met Context IQ

De Editor-functionaliteit in Microsoft 365 krijgt een upgrade met de integratie van Context IQ. Dat is een geïntegreerde AI-functionaliteit die je helpt met relevante voorspellingen tijdens je werk.

Microsoft wil al een tijdje organisaties helpen om alle informatie die ze bezitten, naar de voorgrond te brengen wanneer die past in de workflow van werknemers. Daartoe werkt Redmond aan AI-implementaties. We hoorden voor het eerst van de ambitie op Ignite 2019, waar het idee nog onder de naam Project Cortex leefde. In 2020 lanceerde Microsoft het eerste concrete product met SharePoint Syntex. Nu krijgt ook de diepere integratie met het Microsoft 365-ecosysteem vorm, en dat onder de naam Context IQ mee. Op zijn tweede Ignite-conferentie van 2021 geeft Microsoft meer uitleg.

Integratie met Editor

Context IQ wordt naadloos geïntegreerd in het hele Microsoft 365-ecosysteem. Dat gebeurt in eerste instantie via de Microsoft Editor: het pennetje dat je helpt bij grammatica, spelling en stijl in bijvoorbeeld Word. Met ContextIQ krijgt de Editor plots heel wat capaciteiten bij.

Microsoft zet volgende capaciteiten in de schijnwerpers:

  • Bestanden toevoegen of delen: de Editor zal automatisch relevante documenten suggereren waaraan je eerder al hebt gewerkt.
  • Tijdstippen zoeken: de Editor begrijpt wanneer je een vergadering win inplannen en werkt via Microsoft Graph om tijden voor te stellen die voor iedereen passen. Zo hoef je niet zelf in de agenda te zoeken.
  • Collega’s taggen: via het @-symbool in een comment kan je mensen taggen. De Editor zal met ContextIQ automatisch personen voorstellen.
  • Microsoft Loop: de Editor met ContextIQ kan componenten voorstellen via Loop om te integreren. Daarbij gaat het niet alleen om Microsoft 365 of Dynamics 365-comppnenten, maar ook implementaties van derden zoals Jira en SAP.
  • Data of objecten toevoegen: via ContextIQ kan je snel aan informatie raken zonder dat je daarbij van app moet wisselen. In Teams kan je bijvoorbeeld via de tab-toets vragen aan de editor om een zin af te werken met relevante gegevens zoals een frequent flyer-nummer.

ContextIQ bouwt voort op de ambitie van Microsoft om zijn hele ecosysteem dichter bij elkaar te brengen. Loop (het vroegere Fluid) maakt de integratie mogelijk terwijl ContextIQ die voor een stuk automatiseert via AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home