SharePoint Syntex: AI van Microsoft brengt orde in je bedrijfsdocumenten

-

SharePoint Syntex gebruikt AI om de documenten van je bedrijf te interpreteren en te organiseren. Zo vinden werknemers sneller terug wat ze zoeken, terwijl beveiliging en compliancy gegarandeerd blijven.

SharePoint Syntex is het eerste concrete product dat voortvloeit uit Project Cortex. Dat project stelde Microsoft vorig jaar voor op Ignite 2019. Op de digitale versie van de Ignite dit jaar toont het bedrijf hoe SharePoint Syntex orde brengt in de bedrijfsdocumenten op je SharePoint. Syntex maakt gebruik van AI om alle documenten te verwerken en te categoriseren.

De functionaliteit van Syntex is breed. Langs de ene kant moet de tool SharePoint stroomlijnen en beveiliging en compliance naar de voorgrond schuiven. Langs de andere kant brengt Syntex de kennis die verscholen zit in bedrijfsdocumenten snel en eenvoudig naar de voorgrond. De AI verwerkt content, haalt er belangrijke informatie uit en voegt metadata toe. Dankzij die metadata gaat zoeken naar het juiste bestand in theorie een stuk sneller. Denk als analogie aan een AI die tags op je foto’s plakt, waardoor je niet meer door een heel album moet zoeken om kiekjes van de zee te vinden.

Zelf aanleren

Omdat ieder bedrijf uniek is, kan je Syntex leren om documenten te verwerken en te begrijpen. Dat gebeurt met een no code-aanpak, waardoor je geen ontwikkelaars nodig hebt om SharePoint Syntex op SharePoint los te laten.

De nieuwe dienst is onderdeel van Microsoft 365 commercial en komt via die weg beschikbaar vanaf 1 oktober. Later dit jaar wordt Syntex uitgebreid met functionaliteit die je helpt om bestanden te organiseren per onderwerp. De Syntex-ervaring moet uiteindelijk door heel Microsoft 365 bestaan, zoals dat met Project Cortex ook de ambitie was. De kern van de zaak is dat de juiste inhoud en kennis snel bij de juiste mensen terecht moet komen wanneer die er naar zoeken, als ze tenminste de juiste rechten hebben.

Tip: Microsoft maakt Office en je bedrijf slim met Project Cortex

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home