Microsoft geeft AI-les via nieuw Copilot Lab

Microsoft introduceert Copilot Lab: een portaalsite waar je leert hoe de AI-chatbot van Microsoft werkt en hoe je er het meeste uit kan halen.

Microsoft wil iedereen meekrijgen met zijn Copilot. Die generatieve AI, gebouwd op dezelfde technologie als ChatGPT, zit intussen ingebakken in de diensten van Microsoft. Om te leren wat Copilot allemaal kan, en hoe je er het meeste uithaalt, lanceert Microsoft nu het Copilot Lab.

Focus op prompts

Het Lab is een webpagina die als digitaal klaslokaal dienstdoet. Eerst en vooral vind je er enkele video’s die je introduceren tot de basisfunctionaliteit van Copilot (en het lab). Vervolgens toont Microsoft waar Copilot overal inzit. Het is niet de ambitie van Redmond om je te leren hoe generatieve AI in het algemeen werkt, wel hoe Copilot samenwerkt met de diensten van Microsoft en hoe je daar het meeste uit kunt halen.

De kern van het Copilot Lab zijn de prompts. Microsoft legt je in detail uit hoe je een goede vraag stelt aan Copilot, en voorziet je van tal van voorbeeldvragen die inspiratie moeten opleveren. Het Lab zit ook geïntegreerd in Copilot in de Microsoft 365-diensten. Zo vind je in Copilot in Word bijvoorbeeld via een knop promptsuggesties.

Het labo en de video’s zijn op dit moment in het Engels. Copilot zelf is voortaan wel beschikbaar in het Nederlands. Dat kondigde Microsoft vorige week aan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home