Joe Biden gebiedt bedrijven om meer veilige AI te ontwikkelen

Amerikaans president Joe Biden heeft een nieuwe executive order getekend. De tekst bevat richtlijnen voor bedrijven die zich bezig houden met de ontwikkeling van AI.

De Briefing Room van het Witte Huis heeft een nieuwe executive order gepubliceerd die Amerikaans president Biden heeft ondertekend. In de tekst staan richtlijnen voor AI-bedrijven om de technologie veilig te ontwikkelen. De inleiding benadrukt dat de VS niet alleen risico’s wil beperken, maar ook de voordelen van AI wil gebruiken.

Veiligheid

Ontwikkelaars van de sterkste AI-systemen worden gevraagd om hun testresultaten over veiligheid te delen met de Amerikaanse overheid, net zoals andere kritieke informatie. Bedrijven die foundation-modellen maken die een risico kunnen vormen voor de nationale veiligheid, economie of gezondheid moeten daarom trainingen aangeven.

Het National Institute of Standards and Technology gaat rigoureuze standaarden instellen, in samenwerking met de staatsveiligheid. Er worden ook nieuwe tools en tests ontwikkeld voor meer veilige en betrouwbare AI. Bovendien moeten er specifieke nieuwe standaarden komen voor bedrijven die AI ontwikkelen voor (gevaarlijke) biologische materialen.

Om Amerikaanse burgers beter tegen fraude te beschermen, komen er standaarden en richtlijnen om AI-gegenereerde content beter te herkennen en authentieke content te bevestigen. Er komt ook een geavanceerd cybersecurity-programma.

Een memorandum waarmee Amerikaanse militairen en inlichtingendiensten mee kunnen werken is ook een doel. Dat wordt opgesteld door het Witte Huis en de staatsveiligheid.

Privacy

Federale steun voor de snellere ontwikkeling van techniek om privacy te beschermen krijgt prioriteit. Er komt ook een Research Coordination Network om technologieën als cryptografie te versterken.

De manier waarop verschillende agentschappen publieke gegevens verzamelen wordt geëvalueerd. Privacyrichtlijnen voor federale agentschappen worden bovendien verstrengd. Voor die instanties komen er ook evaluaties wat betreft manieren om privacy te beschermen. Dat is inclusief AI-systemen.

lees ook

G7 stelt AI-gedragscode op voor bedrijven

For the people

Daarnaast zijn er ook nieuwe richtlijnen inzake burgerrechten en voor groepen als studenten of arbeiders:

  • Begeleiding voor organisaties om te voorkomen dat AI-algoritmes voor discriminatie worden gebruikt
  • Discriminatie met AI-algoritmes beter aanpakken
  • AI in justitie monitoren om eerlijk gebruik te verzekeren
  • Versnellen van verantwoorde AI in gezondheidszorg
  • Potentieel van educatieve AI vormen
  • Richtlijnen voor maximum voordeel van AI voor arbeiders
  • Impact van AI op arbeidsmarkt monitoren

De tekst benadrukt ook nog dat de VS innovatie en competitie in AI wil aanmoedigen, maar wereldwijd wil samenwerken voor een globaal veilige AI. Die instelling wil het Witte Huis ook nationaal toepassen. Het framework dat de EU recent voorstelde kan misschien wel zo’n samenwerking zijn. Gezien de relatie met China zal dat land ongetwijfeld dan weer geen deel uitmaken van die intenties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home