Google brengt Gemini 1.5 Flash met upgrades naar gratis gebruikers

gemini

Google breidt de functionaliteit van Gemini 1.5 Flash uit, en brengt de generatieve AI naar gebruikers zonder betaald abonnement.

Google brengt Gemini 1.5 Flash naar gebruikers met een gratis versie van Gemini. Gemini 1.5 Flash werd tijdens I/O geïntroduceerd en is sinds vorige maand breder beschikbaar. Het model moet uitblinken in snelheid, eerder dan complexiteit. Dat gezegd zijnde, voorziet Google wel nieuwe functionaliteit voor Flash.

De latency en de kwaliteit gaan erop vooruit en de beschikbare context groeit met factor vier tot 32.000 tokens. Dat betekent dat gratis gebruikers complexere en langere gesprekken kunnen voeren met Flash, zonder dat de context verloren gaat.

Documenten

Doordat het kortetermijngeheugen van het model een upgrade krijgt, kan Flash in principe ook documenten verwerken. In de nabije toekomst zal je bestanden kunnen uploaden via je toestel of Google Drive. Gemini 1.5 Flash zal die documenten dan samenvatten, inzichten naar boven brengen en visualisaties genereren. Google voorzag die functionaliteit al in Gemini Advanced, maar maakt ze binnenkort breder beschikbaar.

Gemini Flash (zonder document-capaciteit) is per direct beschikbaar via web en mobiel voor iedereen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home