Google Bard kan nu met AI je e-mails samenvatten

Google Bard

Via de Workspace-extensie kan je nu de Google Bard chatbot gebruiken om een samenvatting van je e-mails te geven.

Zit je mailbox vol en zie je door de bomen het bos niet meer? Google wil je met Bard helpen vanaf nu, als je dat wil. Door een Workspace-extensie te installeren, geef je de zoekgigant toegang tot je data zodat het je e-mails kan samenvatten. Bij ons zien we de optie voorlopig nog niet. Mogelijk wordt de update nog niet hier uitgerold door de striktere EU-regels.

De functie wordt vandaag nog gelabeld als experimenteel. Je hebt wel een Google Workspace-abonnement nodig om de functie te gebruiken. Gratis Gmail-gebruikers vallen (voorlopig) uit de boot.

Google benadrukt dat je Workspace-data niet wordt gebruikt om de LLM van Bard te trainen. Het dient puur voor de zoekopdracht. Wie dat wenst, kan de Workspace-extensie ook altijd uitschakelen.

Afbeelden in gesprekken delen

Je kan vandaag al een gesprek met Bard delen met iemand anders. Dankzij een nieuwe experimentele functie kan je naast een conversatie nu ook een afbeelding delen via Bard.

“Nu anderen de afbeelding in je prompt ook zien, kunnen ze je creatieve proces beter begrijpen en het gesprek met Bard op hun eigen manier voortzetten.”

Sinds vorige maand kan Google indien gewenst bij betalende Workspace-klanten functioneren doorheen Gmail, Docs en andere Google-apps. Bard is met vertraging sinds deze zomer beschikbaar in Europa. Regulatoren houden een wakend oog over de verdere ontwikkeling van Bard.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home