Facebook-maker lanceert Dall-E-alternatief: Imagine with Meta AI

Meta lanceert een eigen beeldengenerator: Imagine with Meta AI. De beeldengenerator is een alternatief voor Dall-E of Midjourney, indien je zo’n dienst wil gebruiken gekoppeld aan je Facebook-account.

Wat als je beelden online wil genereren met AI, maar dat liefst doet gekoppeld aan je Facebook (Meta)-account? Dan moet je nog even geduld hebben. Meta lanceert vandaag Imagine with Meta AI, dat precies die ervaring biedt, al is de dienst op dit moment enkel in de VS beschikbaar. Wie toegang krijgt, kan op dit moment gratis afbeeldingen generen aan de hand van een omschrijving.

EMU

Hoe goed de beeldengenerator is, en hoe de resultaten zich verhouden tot Dall-E 4 van OpenAI, kunnen we op dit moment niet zelf testen. Langs de technische kant is de Imagine with Meta AI gebaseerd op het bestaande EMU-model, dat tekst omzet naar beelden. EMU is intern door Meta gebouwd.

Meta wil graag een grote rol spelen in AI. Het bedrijf traint enthousiast eigen AI-modellen en richtte pas mee de AI Alliance op, die open onderzoek naar kunstmatige intelligentie moet stimuleren. De concurrentie is echter groot. Niet alleen bereikt OpenAI via ChatGPT en Microsoft een groot publiek, ook Google zet heel sterk in op AI. Vandaag zagen we nog de lancering van Gemini, dat GPT-4 moet overtreffen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home