Eerst AI-gadget door ex Apple designers van Humane komt eraan

Humane is een Amerikaanse startup die vijf jaar geleden werd opgericht door twee voormalige toppers van Apple. Het bedrijf ontwikkelde nu zijn eerste gadget, de AI Pin.

De AI Pin van Humane is een kleine AI-wearable die magnetisch aan kledij kan worden bevestigd. Het is de eerste gadget van de in 2018 opgerichte startup. Het toestelletje werkt zonder scherm en draait op de technologie van GPT-4.

Menselijke oprichters

Oprichters van Humane zijn Imran Chaudhri en Bethany Bongiorno, respectievelijk designer en Director of Software Engineering bij Apple in een vorig professioneel leven. Met hun bedrijf willen de twee ‘innovatieve technologie bouwen die familiair, natuurlijk en menselijk aanvoelt’, volgens de website.

Met de AI Pin heeft Humane nu zijn eerste gadget te pakken. Het kleinood is schermloos en is in feite een AI-assistent die je op je kledij kan dragen. Om dat in de verf te zetten is de AI Pin aan de wereld voorgesteld tijdens de Paris Fashion Week, op de catwalk van het Franse modelabel Coperni.

Het licht gezien

Via GPT-4 en eigen software kan je de AI Pin vragen stellen, laten bellen of berichten sturen, alleen door je stem te gebruiken. Een ingebouwde camera registreert de zaken rondom je en kan informatie voorzien over wat er wordt geregistreerd.

lees ook

OpenAI verhoogt aantal mogelijke berichten naar GPT-4

Een lichtindicator die de naam Trust Light kreeg geeft een opvallend signaal wanneer de AI Pin iets van audio of video opneemt, zodat iedereen in de buurt van de drager zich daarvan bewust is. Het toestelletje beschikt over een mini beamer die informatie op de handpalm van de drager kan projecteren als dat nodig is.

De AI Pin is nog niet beschikbaar, dat zou pas voor 9 november zijn. Je kan je al wel registreren op de site van Humane. Dat hield Time echter niet tegen om het toestelletje uit te roepen tot één van de beste uitvindingen voor 2023.

Dat Marc en Lynne Benioff, eigenaars en co-voorzitters van Time, geïnvesteerd hebben in Humane zal daarin ook wel een rol spelen. Marc Benioff is tevens CEO en medeoprichter van Salesforce, een bedrijf dat ook bezig is met AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home