DataRobot maakt AI toegankelijker met nieuwe versie

datarobot
Beeld gemaakt met Dall-E

DataRobot heeft de negende versie van zijn AI-platform gelanceerd. Die helpt organisaties met veel of weinig ervaring om artificiële intelligentie sneller te laten renderen.

DataRobot kondigt de lancering van AI Platform 9.0 aan. Met de nieuwe versie van het SaaS-platform wil DataRobot het rendement van jouw investeringen in AI doen verhogen. Dat doet het onder meer met ‘AI-versnellers’ en een ruim aanbod aan integraties met gereputeerde data-analyseplatformen.

Het platform is gericht op elke soort gebruiker. Bedrijven met weinig tot geen kennis en ervaring in artificiële intelligentie kunnen kiezen uit een assortiment aan voorgeprogrammeerde neurale netwerken. Ze geven een omschrijving van het proces dat ze willen automatiseren en DataRobot levert het meest geschikte netwerk aan. Dat netwerk wordt vervolgens getraind om die specifieke taak aan te kunnen.

Rendement halen uit AI

Maar ook de ervaren datawetenschapper zal zich kunnen uitleven op het platform. Met DataRobot kunnen ze via de Composable ML-functie een op maat gemaakt neuraal netwerk bouwen. DataRobot AI Platform 9.0 voegt ook enkele nieuwe functies met als doel om organisatie meer en sneller rendement uit hun investeringen in artificiële intelligentie te laten halen.

Het partnerecosysteem wordt uitgebreid met een integratie met Snowflake. Die komt er bovenop integraties waarmee je DataRobot kan koppelen aan Databricks, Amazon RedShift, Google Big Query en meer. Om inzichten uit je data te halen, ondersteunt het AI-platform ook de business intelligence-platformen van SAP, Salesforce, Microsoft en Thoughtspot.

lees ook

Breng je data tot leven: aan de slag met datavisualisatie

Van experimenteren naar implementeren

De lancering van DataRobot AI Platform 9.0 kon niet op een beter moment komen. Door het succes van ChatGPT en de snelheid waarmee Microsoft AI-functies uitrolt, is de interesse in artificiële intelligentie bij veel bedrijven toegenomen. Maar hoe succesvol AI te implementeren en te laten renderen, is voor velen een ander gegeven. DataRobot maakt AI een stuk toegankelijker.

Het platform kan ook in diverse omgevingen draaien. DataRobot biedt het als een single-tenant SaaS-pakket aan via de cloud van AWS, Microsoft Azure, Google Cloud en Red Hat Openshift.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home