AWS lanceert dienst om bedrijfsprestaties te monitoren

Amazon

Amazon maakt bekend dat Lookout for Metrics algemeen beschikbaar wordt. Deze nieuwe dienst gebruikt machine learning om de gezondheid van een organisatie te monitoren. 

Organisaties analyseren cijfers of KPI’s om hun bedrijf effectief en efficiënt te draaien. Met business intelligence tools beheren bedrijven data over verschillende bronnen. Hierdoor is het lastig om afwijkingen te zien. Traditionele methodes zoeken naar data die buiten een vastgesteld bereik vallen. Dit bereik houdt echter geen rekening met verschillende omstandigheden, zoals de tijd, dag, seizoen of de bedrijfscyclus. 

Met Lookout for Metrics wordt het wél mogelijk om bij het analyseren van data rekening te houden met de omstandigheden. De dienst gebruikt machine learning technologie om gezondheidsindicatoren voor bedrijven (zoals omzet, websitebezoekers, actieve gebruikers, transactievolume en mobiele app installaties) automatisch te inspecteren. 

Wanneer er een onverwachte afwijking in de data is – zoals veel verlaten winkelwagens, een lagere omzet of piek in mislukte betalingen) gaat Lookout for Metrics automatisch op zoek naar de onderliggende oorzaak. 

Hoe werkt Lookout for Metrics?

Klanten kunnen Lookout for Metrics koppelen aan 19 populaire databronnen, zoals Amazon CloudWatch en Amazon RedShift. Ook is de dienst te koppelen aan verschillende software-as-a-service-apps, zoals Salesforce, Marketo en Zendesk. 

Lookout for Metrics verzamelt de data en bereidt deze voor. Vervolgens selecteert de dienst het best passende machine learning algoritme. Het platform gaat op zoek naar afwijkingen en groepeert de afwijkingen die bij elkaar worden. Uiteindelijk maakt de dienst een samenvatting van de mogelijke oorzaken. 

Klanten krijgen de mogelijkheid om notificaties en evenementen te koppelen aan Lookout for Metrics. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om een alert in te schakelen voor het indienen van tickets of het verwijderen van een verkeerde productprijs op de website. Om de nauwkeurigheid van de dienst verder te verbeteren, kunne ontwikkelaars feedback geven op de relevantie van gedetecteerde afwijkingen. 

Lookout for Metrics werd afgelopen december als preview gelanceerd. Vanaf nu hebben AWS-klanten toegang tot de dienst via hun AWS console en via ondersteunende partners.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home