Apple Maps krijgt webversie

apple maps

Apple Maps maakt na twaalf jaar eindelijk de sprong naar het web. Google krijgt er zo een te duchten concurrent bij.

Apple lanceerde zijn navigatie-app in 2012, maar hield Maps tot al die tijd binnen de grenzen van de eigen platformen. Daar komt nu verandering in: Apple heeft een bètaversie van een webapplicatie voor Maps gelanceerd. De navigatie-app wordt zo ook toegankelijk voor niet-Apple-gebruikers.

De webversie van Apple Maps is voorlopig alleen beschikbaar in het Engels, maar Apple wil snel andere talen gaan ondersteunen. Ondersteunde browsers zijn voorlopig Safari, Chrome en Edge. De bètaversie is nog eerder beperkt en houdt bijvoorbeeld nog geen rekening met openbaar vervoer. Willen we van Manneken Pis in Brussel naar het Atomium, dan stuurt Apple Maps ons met de wagen of te voet.

apple maps webversie
Apple Maps op het web.

Op de kaart

Nu er een webversie is, kan Apple Maps een zeer te duchten concurrent zijn voor Google Maps, voor velen de facto de standaard voor mobiele navigatie. In rechtstreekse vergelijkingen tussen de twee navigatie-apps komt die van Apple er niet zelden als winnaar uit. Dat Apple Maps niet toegankelijk was via het web, speelde in de kaart van Google. Maps is al sinds 2005 beschikbaar in een webversie.

Er komt nog meer concurrentie aan voor Google Maps. De Overture Maps Foundation is een samenwerking tussen onder andere The Linux Foundation, AWS, Meta, Microsoft en TomTom en heeft als doel om de correctheid en toegankelijkheid van kaartgegevens te verbeteren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home