Concurrentie in AI-videogeneratietools stijgt met aankondiging Haiper 

Haiper
Haiper

Twee DeepMind-alums lanceerden een nieuwe videogeneratietool Haiper op basis van een eigen AI-model.

De nieuwste AI-videogeneratietool van OpenAI, Sora, krijgt er een waardige concurrent bij. Yishu Miao en Ziyu Wang, twee DeepMind-alums, hebben onlangs hun videogeneratietool Haiper aangekondigd en algemeen beschikbaar gesteld met een eigen AI-model. Gebruikers hebben gratis toegang tot de tool, die video’s kan genereren op basis van tekstprompts. Het doel is om deze site gratis te houden om zo een gemeenschap te creëren.  

Gratis videogeneratietool

Gebruikers kunnen de site van Haiper gratis gebruiken om video’s te genereren op basis van tekstprompts. Daarnaast kan je ook afbeeldingen animeren of video’s opnieuw schilderen in een andere stijl. Momenteel ligt de focus op deze consumentgerichte website, maar op termijn richten de oprichters zich op het bouwen van een kernmodel voor het genereren van video’s, dat aan anderen aangeboden kan worden.  

Site: Haiper

De huidige consumentensite Haiper heeft wel enkele beperkingen. De videogeneratietool kan enkel HD-video’s van twee seconden of een video van maximaal vier seconden met een iets lagere kwaliteit genereren. Het bedrijf werkt wel aan mogelijkheden om de videoduur te verlengen. De heren streven er momenteel naar om de tool gratis te houden, om zo een gemeenschap te kunnen creëren.  

De aankondiging van deze nieuwe Haiper tool betekent meer concurrentie in videogeneratie-land. OpenAI lanceerde vorige maand Sora, Google en Meta hebben hun eigen modellen, maar ook Stability AI lanceerde recent de Stable Diffusion 3.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home