Acronis krijgt kapitaalinjectie om cybersecuritystrategie uit te voeren

account data security

Acronis heeft een kapitaalinjectie van 147 miljoen dollar opgehaald onder leiding van Goldman Sachs. Het geeft de cyberbeveiligingsleverancier de mogelijkheid zijn onderzoeks- en ontwikkelingsteams uit te breiden en verschillende overnames te doen in de cybersecuritywereld.

Acronis wil profiteren van de toenemende vraag naar cybersecurity-oplossingen. De financiering zorgt er meteen ook voor dat de marktwaarde van het bedrijf toeneemt. CEO Serguei Beloussov maakt de exacte waardering niet bekend, maar het zou ergens tussen de 1 miljard dollar en 2 miljard dollar liggen, aldus Techcrunch.

1 miljard dollar omzet tegen 2022

Volgens Beloussov is het de eerste keer dat het bedrijf kapitaal heeft weten op te halen. Acronis is in 2003 in Singapore opgericht als een back-up- en herstelbedrijf voor gegevens en heeft nu het hoofdkantoor in Zwitserland. In 2004 verkocht Acronis een deel van zijn activiteiten aan een externe onderneming. Het betrof toen een zogeheten secundaire transactie ter waarde van 11 miljoen dollar. Sindsdien is het bedrijf alleen maar winstgevend geweest en streeft het nu naar een zeer snelle groei. Er zou sprake zijn van een beoogd doel van 1 miljard dollar omzet tegen 2022.

“We groeien omdat we de bedrijfsstrategie volledig hebben veranderd van een gegevensbeschermingsbedrijf naar een cyberbeschermingsbedrijf, van gegevensbeschermingsapplicaties naar een cyberbeschermingsplatform en van gegevensbeschermingsprovider naar het uitbouwen van een ​​cyberbeschermingsinfrastructuur”, aldus Beloussov.

Vijf sectoren van cyberbescherming

Volgens hem wordt de vraag aangedreven door een drietal trends. Als eerste de toenemende acceptatie van edge computing en endpointverwerking gevolgd door de toenemende verfijning van cybercriminaliteit. Een derde trend richt zich volgens hem op de kosten voor het beschermen van grote hoeveelheden gegevens.

De CEO stelt dat het bedrijf zich onderscheidt van partijen als Veeam of Carbonite door een uitgebreide oplossing te bieden voor wat Acronis zelf de ‘vijf sectoren van cyberbescherming’ noemt: veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging van gegevens. 

Het portfolio van Acronis omvat Cyber ​​Protection om gegevens te beschermen, een platform waarmee externe ontwikkelaars de technologie van Acronis kunnen integreren in hun eigen applicaties, en Cyber ​​Cloud. Hiermee kan het enterprise-IT cyberbeveiligingsdiensten van Acronis aan eindklanten leveren. In de toekomst wil het bedrijf ook langetermijnbescherming voor applicaties en gegevens aan zijn portfolio  toevoegen en meer gegevensbestemmingen integreren.

Acronis telt inmiddels meer dan 1.400 werknemers in 18 landen. Zijn technologie voor cyberbescherming wordt gebruikt door 5 miljoen consumenten en 500.000 bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home