Google: 3 op 4 Belgen verwacht grote AI-impact op dagelijks leven

robot ai belgie dall-e

Bijna drie op de vier Belgen (74%) verwacht dat hun dagelijks leven binnen vijf jaar volledig zal veranderen door de toenemende invloed van AI.

In een onderzoek van Google blijkt dat 62 procent van de respondenten geïnteresseerd is om meer te weten te komen over artificiële intelligentie.

AI is tegenwoordig overal en dat weet de Belg ook. 76 procent is al bekend met AI. Sterker nog, 74 procent is ervan overtuigd dat hun levens binnen vijf jaar aanzienlijk zullen veranderen door AI. De respondenten verwachten vooral dat AI een impact zal hebben op de manier waarop we ziekten identificeren en behandelen (59%), hoe we informatie raadplegen (53%) en hoe we nieuwe dingen leren (52%).

De meerderheid is ook tevreden met deze vooruitzichten. 57 procent van de Belgen gelooft dat AI zal leiden tot nauwkeurigere medische diagnoses. Bijna de helft (46%) denkt dat het een positieve invloed zal hebben op ons leerproces en dat het zal bijdragen aan een beter begrip van complexe onderwerpen (48%).

Economische voordelen van AI

Driekwart (73%) van de Belgen veronderstelt dat grote bedrijven het meest zullen profiteren van AI, gevolgd door rijke individuen (67%) en overheden (65%). Daarnaast is 73 procent van de Belgen ervan overtuigd dat AI de economie in de komende vijf jaar zal beïnvloeden.

lees ook

Vervangt Google zijn eigen personeel door AI?

Zo verwacht bijna negen op de tien (88%) Belgen dat AI invloed zal hebben op hun job of de industrie waarin ze werken. Van deze groep denkt bijna de helft (47%) dat de implementatie van AI hen in staat zal stellen om sneller en efficiënter te werken.

Het komt Google goed uit dat AI positief wordt onthaald. Het onthulde eind vorig jaar nog Gemini, zijn meest krachtige AI-model tot nu toe. Een week later volgde Gemini Pro op maat voor ontwikkelaars en grote bedrijven. Gemini oogt beloftevol, maar oogst ook kritiek omdat de demovideo in scéne was gezet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home