Zoom-update voor macOS schakelt je microfoon opnieuw uit na meetings

Zoom

In het programma Zoom voor Mac zat een tijd lang een fout waardoor de microfoon aan bleef staan na het verlaten van een online vergadering. De nieuwste versie van het programma lost dat probleem opnieuw op.

Het communicatieplatform Zoom schakelde de microfoon van Macs niet altijd onmiddellijk uit na een videovergadering. De fout sprong enkele Apple-gebruikers in het oog, die melding maakten bij Zoom.

Ondertussen is het probleem verholpen. Versie 5.9.3 van Zoom moet daarvoor geïnstalleerd zijn. Een nieuwe update zoeken kan eenvoudig in het programma. Open hiervoor het programma. Klik op je profielfoto rechts bovenaan en selecteer controleer op updates. Het communicatieplatform doet de rest van het werk vanzelf voor je.

Waarschuwingslampje

Het probleem werd gemeld in december door een gebruiker die werkt met het besturingssysteem macOS Monterey. Dat besturingssysteem beschikt over privacyfuncties zoals een waarschuwingslampje dat aanduidt wanneer je microfoon actief is.

Een medewerker van Zoom reageerde op de melding nadat het probleem werd verholpen. “Door een bug op de Zoom-client voor macOS, kon het oranje indicatielampje blijven branden nadat u een vergadering, oproep of webinar verliet.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home