Zoom breidt end-to-end encryptie uit naar Zoom Phone en Breakout Rooms

Zoom encryptie

Met de nieuwe Zoom-update zijn telefoongesprekken en groepsmeetings voortaal volledig versleuteld met sleutels die enkel de apparaten van de bellers kennen.

In Zoom Phone-gesprekken werd standaard al gebruik gemaakt van Secure Real-time Transport Protocol (SRTP) met 256-bits AES-GCM-encryptie tussen bellers van Zoom-clients, en dit zowel op desktops als op mobiele apparaten. Dankzij de nieuwe E2EE zijn de cryptografische sleutels enkel bekend bij de apparaten van de bellers.

Bij Breakout Rooms wordt dezelfde E2EE gebruikt als een reguliere Zoom-meeting. Wanneer een vergadering wordt opgedeeld in verschillende kleinere breakout rooms, krijgt elk van deze breakout rooms een eigen, unieke encryptiesleutel. Zo voegt Zoom een extra securitylaag toe aan alle sessies.

lees ook

Zoom One bundelt bestaande pakketten en lanceert realtime Nederlandse vertaling

Eerder deze maand lanceerde Zoom nog een interactieve plattegrond om je werkplek te reserveren. Binnen Zoom Workspace Reservation kan je ook zien welke collega’s op kantoor werken en aanbevelingen ontvangen om de beste werkplek te kiezen. Reserveer ruimtes bij aankomst op kantoor via een app, een kiosk bij de receptie, een paneel buiten een Zoom Room of rechtstreeks bij een werkruimte.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home