Zoom lanceert interactieve plattegrond om je werkplek te reserveren

Zoom Workspace Reservation

Via Zoom Workspace Reservation kunnen werknemers binnen hybride kantoren eenvoudig een werkplek reserveren en personaliseren.

Zoom breidt zijn videoplatform uit met een werkplek reservatietool om ruimtes en plaatsen te reserveren. Binnen Zoom Workspace Reservation kan je ook zien welke collega’s op kantoor werken en aanbevelingen ontvangen om de beste werkplek te kiezen. Reserveer ruimtes bij aankomst op kantoor via een app, een kiosk bij de receptie, een paneel buiten een Zoom Room of rechtstreeks bij een werkruimte.

Je kan in de tool ook zien wie er wanneer een plaats heeft gereserveerd in de nabije toekomst. Dit laatste is bijvoorbeeld gebaseerd op hun ingestelde voorkeuren of op basis van andere collega’s met wie ze veel samenwerken. Persoonlijke instellingen worden daarna toegepast op de gereserveerde werkplek.

Ook voor IT-teams biedt de tool heel wat voordelen. Zij kunnen via een upload van de kantoorplattegronden eenvoudig zitplaatsen beheren vanuit het adminportaal. Ze kunnen ook printbare QR-codes toevoegen aan werkruimtes om ze eenvoudig en snel te reserveren.

lees ook

Meer dan een app: Zoom wil ’s werelds video-besturingssysteem worden

Alle data uit Zoom Workspace Reservation biedt hen ook extra inzichten in hoe teams werkruimtes gebruiken om zo werkplekken te optimaliseren.

Workspace Reservation is te gebruiken als Zoom-app in de desktop client of via browsers en maakt reserveringen mogelijk voor onder meer Zoom Rooms, Zoom Phone-toestellen, werkdesks en vergaderruimtes. De nieuwe functie is vanaf eind juli beschikbaar.

Sinds vorige maand bundelt het communicatieplatform bestaande pakketten onder een nieuwe naam: Zoom One. Voor het eerst zit daar ook realtime vertalingen van en naar het Nederlands in.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home