Zoom lanceert eigen e-maildienst met kalenderfuncties

e-mail

Zoom vervult zijn eigen droom en lanceert een e-maildienst met ingebouwde agenda. Externe e-maildiensten kun je binnenkort ook in het platform integreren.

Het communicatieplatform Zoom wil tonen dat het meer in huis heeft dan videovergaderingen opzetten. Daarom kondigt het vandaag op zijn eigen Zoomtopia-conferentie de e-maildienst Zoom Mail & Calender Services aan.

Sneller werken

Officieel verklaart het platform dat het bedrijven wil helpen om hun werk sneller af te krijgen. “Een recente studie toont aan dat werknemers per week vier uur nodig hebben om tussen apps te switchen die zij nodig hebben voor hun werk. Belangrijke apps rechtstreeks in het Zoom-platform integreren, versnelt het handelen”, zegt Cari Dick, Product Marketing Manager van Zoom Platform.

Met die voorzet introduceert het platform de integratie van verschillende e-maildiensten met het platform onder de naam Zoom Mail & Calender Clients. Gmail- en Outlook-berichten deel je dan eenvoudig met collega’s. Agenda-afspraken integreren overigens net zo goed, een overzichtelijke zijbalk toont alle geplande vergaderingen en bij een lopende vergadering geeft het overzicht weer welke participanten al inbelden.

Eigen e-maildienst

Het echte hoogtepunt voor het communicatieplatform is de aankondiging van zijn eigen e-maildienst. Daar droomde Zoom al langer van, want het is veel praktischer om Zoom-uitnodigingen via een eigen e-maildienst rond te kunnen sturen.

Om de concurrentie aan te gaan met Microsoft en Google speelt Zoom de troef van cyberbeveiliging sterk uit: “We hebben enorm ingezet op end-to-end-versleuteling tussen twee Zoom Mail-accounts om kleine bedrijven aan te trekken die geen team hebben om alle applicaties veilig te houden.”

lees ook

Zoom ondersteunt encryptie met eigen sleutels

Gebruikers met een Zoom One business-account of hoger kunnen een eigen domeinnaam aanmaken. Zoom Pro-accounts krijgen een standaard achtervoegsel. De diensten staan momenteel in bèta en zijn enkel in het Engels beschikbaar, vanaf de officiële lancering moeten de mogelijke talen uitgebreid worden. De dienst zal volledig gratis zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home