WhatsApp wil 1.024 mensen in één groepsgesprek stoppen

whatsapp

WhatsApp onderzoekt of het de limiet voor groepsgesprekken kan optrekken van 512 naar 1.024 deelnemers.

Ooit al in een groepsgesprek van WhatsApp gedacht dat er meer deelnemers nodig waren? Meta vermoedt van wel. In mei verhoogde het bedrijf de deelnemerslimiet van WhatsApp-groepschats al van 256 naar 512. Nu krijgen verschillende bètatesters de optie om groepen met 1.024 deelnemers aan te maken.

Signal en Telegram

WhatsApp wil klaarblijkelijk de concurrentie achterna. Concurrent Signal, dat hetzelfde encryptieprotocol gebruikt, laat al groepen van duizend personen toe. Telegram kan overweg moet groepen tot 200.000 deelnemers, al werken die meer als een soort fora.

Met grotere groepen komen ook nieuwe functies. WhatsApp werkt volgens Wabetainfo momenteel aan de mogelijkheid om gebruikers beter te beheren, onder andere via een nieuw onboardingsysteem voor nieuwe deelnemers.

WhatsApp hoopt meer te worden dan een populaire chattoepassing en spiegelt zich een beetje aan het Chinese WeChat. Een belangrijke pijler voor Meta is gebruik door bedrijven. Zakelijk abonnementen kregen eerder al een nieuwe interface en communicatie tussen klant en bedrijf via WhatsApp wordt steeds meer de norm.

De test met 1.024 deelnemers vind momenteel bij een kleine groep plaats. Wanneer de functie breed beschikbaar komt, is nog onduidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home