WhatsApp verbetert de uploadlimiet, introduceert grotere groepen en nieuwe reacties

WhatsApp reacties

De verbeteringen focussen op kmo’s, schoolgroepen en organisaties met een grote community om beter met elkaar te communiceren.

WhatsApp, onderdeel van Meta, kondigt heel wat nieuwe functies aan om chatgroepen overzichtelijker te maken. Zo kan je voortaan op een bericht reageren met een aantal emoji om te voorkomen dat het oorspronkelijke bericht van de voorpagina verdwijnt door verschillende (emoji)reacties daaronder.

In dezelfde aankondiging laat Meta weten dat het de ledenlimiet optrekt van 256 naar 512. Het grotere aantal moet het gemakkelijker maken voor kmo’s, scholen of een community om de leden in één lijst te stoppen in plaats van gefragmenteerd over verschillende groepen.

WhatsApp verbeteringen

Tot slot trekt het de uploadlimiet van bestanden fors op van 100 MB naar 2 GB. Bestanden worden nog steeds beschermd door end-to-end-encryptie. Meta raadt een wifi-verbinding aan om grotere bestanden te uploaden. Het toont tijdens het upload- en downloadproces voortaan ook een tijdsindicatie hoe lang het nog zal duren.

lees ook

Google gaat gratis back-ups voor WhatsApp afvoeren

Eerder dit jaar liet Meta al weten dat het aan een zakelijke abonnement werkt voor WhatsApp met een vernieuwde interface. Het hoopt ook binnenkort extra ondersteuning te bieden om een WhatsApp-account toegankelijk te maken vanaf meerdere mobiele toestellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home