WhatsApp binnenkort bruikbaar op meer dan één toestel

whatsapp

Binnenkort kan je waarschijnlijk één enkele WhatsApp-account gelijktijdig gebruiken op meerdere toestellen waaronder tablets zoals de iPad.

Ontwikkelaars van WhatsApp werken momenteel een nieuwe functionaliteit. In de nabije toekomst wordt het naar alle waarschijnlijkheid mogelijk om op vier toestellen tegelijkertijd een versie van de berichtendienst te draaien, allemaal gekoppeld aan eenzelfde account. Vandaag is dat niet mogelijk: WhatsApp kan maar op één toestel draaien. Via WhatsApp Web kan je ook via pc of tablet berichten sturen, maar de verbinding werkt meer als een afstandsbediening voor je telefoon. WhatsApp Web zelf is niet verbonden met de servers van het Facebook-dochterbedrijf.

Meerdere toestellen, één account

De functionaliteit maakt het mogelijk om WhatsApp als volwaardige toepassing te draaien op meerdere telefoons en/of tablets. Volgens Wabetainfo zal de uitrol van de functionaliteit gepaard gaan met de introductie van een app voor de iPad. Dat is interessant nieuws voor bedrijven die van WhatsApp gebruik maken. Café’s die bijvoorbeeld reservaties aannemen via WhatsApp, kunnen dat via een centrale tablet doen.

Het is onduidelijk hoe de functionaliteit precies zal werken. WhatApp slaat in principe geen berichten op de eigen servers op, en garandeert bovendien end to end-encryptie. Dat de dienst momenteel niet met eenzelfde account op meerdere toestellen werkt, is geen kwestie van kwade wil. Als de ontwikkelaars de functie klaarkrijgen, is dat een technisch hoogstandje.

Lees ook: WhatsApp overschrijdt kaap twee miljard gebruikers

Na een initieel inlogproces moeten de vier verbonden toestellen in principe gesynchroniseerd berichten ontvangen. De chatgeschiedenis is met andere woorden identiek op ieder toestel. De encryptiesleutel verandert telkens je een toestel toevoegt of verwijdert, zodat je berichten veilig blijven. Wanneer WhatsApp de functie zal uitrollen, is niet duidelijk. Momenteel lopen er in ieder geval al tests.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home