WhatsApp-account binnenkort toegankelijk vanaf meerdere mobiele toestellen

WhatsApp lijkt bezig te zijn met een functie om gebruikers in te laten loggen op de chatdienst vanaf meerdere toestellen. Het gaat voorlopig om een test die draait in de bètafunctie van de app.

Binnenkort wordt het eenvoudiger om je WhatsApp-account te gebruiken vanaf nieuwe mobiele apparaten. Het gaat om een aparte functie op de app die je moet openen om WhatsApp te gebruiken op nieuwe apparaten. De functie werd gevonden door WABetaInfo.

In de bètaversie is te zien dat de functie op dezelfde manier functioneert als de functie ‘Gekoppelde apparaten’. Dat wordt gebruikt om de app te openen om een pc door middel van het scannen van een QR-code. De functie is te vinden in de mobiele applicatie onder de drie puntjes.

lees ook

WhatsApp ondersteunt nu tot vier apparaten met één account

Smartphone en mobiel

Gekoppelde apparaten moeten regelmatig opnieuw worden verbonden en beperken zich tot de desktopomgeving. In de nieuwe functie daarentegen is het mogelijk aan te geven dat je het WhatsApp-account vanaf een nieuwe smartphone wil gebruiken. Het linken van nieuwe smartphones met je account wordt daardoor een pak eenvoudiger.

Bovendien wordt het mogelijk om tablets op dezelfde manier te koppelen. De functie is namelijk gevonden in de Android-versie van de app, die ook toegankelijk is vanaf tablets. Bewijs van eenzelfde functionaliteit voor iOS is er niet.

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie officieel zal uitrollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home