WhatsApp stopt met ondersteuning iOS 10 en iOS 11

WhatsApp

WhatsApp stopt de ondersteuning voor oudere iPhones met oudere besturingssystemen. Tegen het einde van het jaar moet je je toestel updaten of een nieuw aanschaffen indien dat niet gaat.

Op 24 oktober van dit jaar stopt WhatsApp met de ondersteuning van iOS 10 en iOS 11. Dat ontdekte Wabetainfo. De immens populaire berichtendienst zal dan niet meer werken op het besturingssysteem. Dat is vooral voor eigenaars van een iPhone 5 en een iPhone 5C een groot probleem. Zij kunnen WhatsApp binnenkort niet meer gebruiken op hun toestel. Eigenaars van andere iPhones moeten hun besturingssysteem upgraden.

Verschil iOS en Android

Officieel eist WhatsApp al dat gebruikers minstens iOS 12 draaien op een Apple-toestel. Voor Android-gebruikers is WhatsApp milder. Zij moeten minstens Android 4.1 Jelly Bean draaien. Dat besturingssysteem kwam in 2012 uit en draait zo op toestellen vaak tien jaar of ouder. iOS 11 kwam daarentegen pas in 2017 uit. Dat maakt het compatibiliteitsprobleem voor Apple-gebruikers een stuk groter dan voor Androidgebruikers.

Binnenkort zal Apple iOS 16 aankondigen. Daarmee zullen waarschijnlijk de iPhone 6s, 6s Plus en iPhone 6E uit de boot vallen, waardoor het niet meer zo lang zal duren voor ook die toestellen tegen compatibiliteitsproblemen aanlopen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home