Meta stelt WhatsApp cloud API-dienst open voor alle bedrijven

WhatsApp Cloud API

De WhatsApp Cloud API is gratis tot 1.000 berichten per maand en is vanaf nu wereldwijd beschikbaar voor bedrijven.

Ondanks dat het een cloudgebaseerd platform is, kunnen ontwikkelaars eigen dashboards bouwen bovenop de standaard WhatsApp software. Het standaardaanbod geeft bedrijven een inkijk in hun WhatApp-accounts, huidige accountlimieten en recent productnieuws. Ze krijgen ook allemaal toegang tot vijf belangrijke tools: inzichten, berichten, templates, telefoonnummers en de productcatalogus.

Het gebruik van de WhatsApp Cloud API is gratis tot 1.000 verstuurde berichten per maand. Meta maakt daarin geen onderscheid tussen zakelijke (commerciële) conversaties of interne berichten. Wie meer wenst, kan opschalen. Prijzen variëren tussen de 1 en 20 eurocent per conversatie, afhankelijk van de markt waarin je opereert en of de berichten zakelijk (commercieel) zijn of intern.

Meta CEO Mark Zuckerberg claimt dat vandaag meer dan 1 miljard gebruikers elke week met zakelijk accounts connecteren. De dienst helpt bedrijven om sneller in conversatie te treden met (commerciële) klantvragen.

lees ook

België lanceert binnenkort app voor communicatie met burgers

Eind april raakte bekend dat WhatsApp ook werk maakt van een zakelijk abonnement. Dit zou de toestellimiet verhogen van 4 naar 10 toestellen per account. Er wordt ook gewerkt aan veranderingen binnen de interface om zakelijke gebruikers meer opties te geven. Deze uitbreiding staat los van de API-aankondiging en is officieel nog niet aangekondigd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home