Meta integreert AI-assistent in WhatsApp Business  

WhatsApp for Business

Meta werkt aan een nieuwe AI-tool voor WhatsApp for Business waarbij een AI-assistent veelgestelde vragen automatisch kan beantwoorden. 

Tijdens de jaarlijkse Conversations-conferentie van Meta in Brazilië kondigde Mark Zuckerberg nieuwe updates aan voor WhatsApp Business, waaronder een AI-assistent die populaire vragen van klanten automatisch kan beantwoorden. Het zal nog even duren voor we in België deze nieuwe functies kunnen gebruiken. Momenteel wordt de AI-assistent voor WhatsApp for Business getest bij bedrijven in India, Singapore en Brazilië.  

AI-assistent

Via WhatsApp Business staan bedrijven dagelijks in verbinding met klanten: van het bespreken van producten tot het afronden van een aankoop of oplossen van een probleem. Het zal ons niet meer verbazen dat ook AI dergelijke opdrachten zou kunnen uitvoeren om werknemers tijd uit te sparen, en dat is waar Meta nu mee op de proppen komt.  

Meta is momenteel bezig met het trainen van AI om te kunnen antwoorden op de meest populaire vragen die bedrijven krijgen via WhatsApp, zodat klanten nog sneller verder geholpen worden. Deze AI-assistent wordt eerst getest bij bedrijven in India, Singapore en Brazilië.  

Meta AI

Daarnaast wordt AI geïntegreerd om bedrijven te helpen om advertenties te maken op Facebook en Instagram, om bijvoorbeeld een korting aan te bieden of een herinnering te sturen van een achtergelaten winkelmandje. Ook deze functie zit nog in een testfase en zal eerst plaatsvinden in Engelstalige markten zoals de VS en Singapore.  

De zakelijke versie van WhatsApp is momenteel gratis, maar omvat enkele betaalde functies. Meta nam WhatsApp in 2014 over voor 19 miljard dollar, en zal met deze nieuwe functies een extra inkomstenbron genereren.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home