WhatsApp sleutelt aan functie om verzonden chatberichten te bewerken

WhatsApp

Een typfout in een WhatsApp-bericht moet binnenkort na het verzenden nog weg te werken zijn. WhatsApp werkt namelijk aan een functie om verzonden chatberichten opnieuw te bewerken.

Een nieuwe WhatsApp-functie is in de maak voor Android, iOS en desktop. Hiermee bewerk je binnenkort chatberichten en het ziet ernaar uit dat de ontvanger niet kan zien welke aanpassingen aan het bericht werden gemaakt.

In feite gaat het om een heroverweging van een functie die vijf jaar geleden al aangekondigd werd. In 2017 doken namelijk de eerste screenshots op van de bewerkingsfunctie. Enkele dagen na het lek besloot het communicatieplatform om de functie toch niet verder te ontwikkelen.

Nog wachten

Volgens screenshot die WABetaInfo kon bemachtigen zou de bewerkingsfunctie te vinden zijn onder de drie puntjes in de rechterbovenhoek van een conversatie. Op het moment van schrijven zal je de functie nog niet terugvinden op je eigen WhatsApp. Het communicatieplatform moet de nieuwe mogelijkheid namelijk nog uitrollen naar alle gebruikers, inclusief bètatesters.

lees ook

WhatsApp-account binnenkort toegankelijk vanaf meerdere mobiele toestellen

Er is nog geen tijdschema bekend over het uitrollen van de functie. Het communicatieplatform kan de functie bovendien nog veranderen waardoor er bijvoorbeeld wel een geschiedenis van de aanpassingen te raadplegen valt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home