Teams, Hangouts en andere chatdiensten gratis dankzij Coronavirus

Shot of a creative team in a video conference meeting

Meerdere chatdiensten bieden hun premium diensten gratis aan vanwege het coronavirus. Met de gratis videoconferentie-tools wordt makkelijker en goedkoper voor medewerkers van een bedrijf om met elkaar in contact te blijven zonder fysiek op dezelfde locatie te zijn.

De beste manier om te voorkomen dat je het coronavirus oploopt, is door niet teveel in direct contact te komen met andere mensen. Steeds meer bedrijven laten hun personeel vanuit huis werken om zo het verspreiden van de ziekte tegen te houden. Zo kondigde Twitter al aan dat zijn 5,000 medewerkers vanuit huis werken. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus zien chatdiensten een groei in het aantal gebruikers. Cisco geeft aan dat het aantal de chatdienst WebEx sinds de corona-uitbraak 22 keer zoveel Chinese gebruikers heeft. Ook zijn er vier keer zoveel gebruikers in Japan, Korea en Singapore. Het aantal gratis aanmeldingen voor WebEx is in landen waar infecties met het coronavirus zijn gestegen met 700%.

Reden achter de gratis premium diensten

Het is een mooi gebaar dat de chatdiensten om hun premium diensten gratis aanbieden in tijden dat we ze nodig hebben. De bedrijven doen dit echter niet zomaar. Ze hopen dat de premium chatdiensten zo goed in de smaak vallen, dat in de toekomst meer mensen een premium abonnement afsluiten. 

Voor nu is het vooral handig dat de diensten gratis beschikbaar zijn, zodat medewerkers zonder problemen met elkaar in contact kunnen blijven. Hierdoor blijft het werk zonder problemen doorgaan en hebben bedrijven zo min mogelijk last van het corona epidemie. 

Bedrijven met speciale deals

Op dit moment bieden de volgende bedrijven speciale deals voor hun premium chatdiensten aan:

  • Cisco WebEx: Gebruikers krijgen onbeperkte toegang. Er zijn geen tijdsrestricties en er kunnen maximaal 100 deelnemers meedoen aan een gesprek. Deze aanbieding wordt aangeboden via een 90-daagse licentie
  • Google Hangouts Meet: Google biedt geen conferentiediensten aan nieuwe gebruikers, maar geeft wel gratis toegang aan zijn geavanceerde Hangouts Meet videoconferentie mogelijkheden voor alle G Suite en G Suite for Education klanten
  • LogMeIn GoToMeeting: Eerstelijns dienstverleners, waaronder bedrijven in de gezondheidszorg, scholen, gemeentes en non-profit organisaties, en bestaande LogMeIn klanten krijgen drie maanden lang gratis LogMeIn producten voor de hele organisatie
  • Microsoft Teams: Microsoft biedt een proefperiode van 6 maanden voor het gebruik van de premium versie van Microsoft Teams
  • Zoom: Er zijn nog geen speciale deals voor Zoom. Wel biedt de standaard gratis versie al veel mogelijkheden en is daarmee goed genoeg voor veel kleine tot middelgrote bedrijven

Hoewel veel van de grotere chatdiensten hun diensten al gratis beschikbaar maken, valt het op dat sommige grotere conferentiediensten zoals Slack en Zoho Meetings nog geen speciale deals hebben. De kans is groot dat ook deze bedrijven binnenkort met nieuwe deals gaan komen. De vraag naar software voor remote-werken neemt snel toe nu steeds meer mensen in de zakenwereld zich zorgen maken om het coronavirus.

Update 16u15: Het Belgische ALLOcloud laat weten zijn oplossing voor vergaderen op afstand gratis beschikbaar te stellen. Belgische bedrijven die willen kunnen zo gebruik maken van de virtuele Web Meeting-infrastructuur. Daar zijn verder geen voorwaarden aan verbonden. ALLOcloud benadrukt dat het gaat om een solidariteitsactie waar geen commerciële voorwaarden aan verbonden zijn.

Het bedrijf zal geen contactgegevens of kredietkaarten van bedrijven vragen en gebruikers worden volgens ALLOcloud niet gecontacteerd nadat de crisis rond het coronavirus achter de rug is. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home