Splinternieuwe Cisco Webex Suite ondersteunt hybride werken en digitale events

Webex logo

Cisco onthult een geheel nieuwe Webex Suite met nieuwe functies voor hybride werken en evenementen. Met dat nieuwe aanbod speelt Cisco in op een hybride manier van werken, wat volgens het bedrijf de norm wordt. 

Cisco voorspelt dat in 98 procent van de toekomstige vergaderingen ten minste één deelnemer op afstand zal deelnemen. Deze hybride manier van werken – waarbij een deel van de werknemers op kantoor is en een deel op afstand werkt – verandert de werkcultuur. Met zijn nieuwe aanbod wil Cisco inspelen op de nieuwe eisen die hybride werknemers stellen. 

“Om succesvol te zijn in het tijdperk van hybride werk, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun oplossingen flexibel, inclusief, ondersteunend en veilig zijn en dat ze gemakkelijk door IT aan de backend beheerd kunnen worden”, aldus Jeetu Patel, senior vice president en algemeen manager van Cisco Security en Collaboration. “De geheel nieuwe Webex Suite zorgt ervoor dat elke werknemer die hybride werkt, gehoord wordt en gelijke kansen heeft.”

Nieuwe functies in Webex Suite

Net als zijn concurrenten, heeft Cisco het afgelopen jaar in recordtempo nieuwe functies en mogelijkheden toegevoegd aan zijn videoconferencing-platform. In sommige gevallen was dat om bij te blijven met concurrenten, maar in andere gevallen kwam ook Cisco met belangrijke innovaties. In zijn nieuwste update komt Cisco dit keer niet met enkel een paar subtiele verbeteringen, maar wel een compleet nieuw aanbod. 

Webex Suite combineert de videoconferencingmogelijkheden van Webex met de poll- en interactieve samenwerkingstools van Slido en de op evenementen gerichte mogelijkheden van Socio in één enkele ervaring. 

Webex Slido poll mogelijkheden

De integratie van de Slido-mogelijkheden helpt om het publiek meer betrokken te houden bij een meeting en brengt ook functies voor samenwerken met zich mee. Aangezien geen van de concurrerende platform vergelijkbare mogelijkheden heeft, zijn de nieuwe samenwerkingsfuncties een belangrijke manier voor Cisco om zich te onderscheiden. 

De op digitale evenementen gerichte mogelijkheden die Cisco in huis haalde met zijn Socio-acquisitie maken van Webex een platform met de capaciteit om grote virtuele evenementen te hosten. Hoewel fysieke evenementen in de toekomst weer mogelijk zijn, blijven evenementen volgens Cisco een virtueel aspect behouden. Tools die het makkelijker maken om een digitaal evenement te organiseren, zijn daarom onmisbaar voor menig organisatie. Daarom doet Cisco ook op dit gebied een slimme zet met zijn nieuwe aanbod. 

Webex krijgt een nieuw uiterlijk

Cisco grijpt de lancering van zijn nieuwe Webex Suite aan om ook meteen een nieuw logo voor Webex te onthullen. Het platform krijgt een rebranding en het ziet ernaar uit dat Cisco is begonnen met een uitgebreide marketingcampagne voor zijn nieuwe aanbod. 

Webex Desk

Een andere belangrijke verandering, is dat Cisco de prijzen voor zijn videoconferencing hardware aanzienlijk heeft verlaagd. Veel van de prijzen zijn zelfs gehalveerd. Zo verlaagde Cisco de prijs van zijn 23” Webex Desk van $2.495 naar $1.249 en zijn Room Kit Mini systeem voor kleine vergaderruimtes van $3.190 naar $1.499. In een tijd waarin menig bedrijf zijn vergaderruimtes moet klaarstomen voor hybride meetings, komt een dergelijke prijsverlaging goed van pas. 

De volledige Webex Suite is vanaf vandaag verkrijgbaar en zal 40% lager geprijsd zijn dan de a-la-carte opties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home