Cisco Webex vernieuwt flink en gaat Microsoft Teams achterna

Nieuwe software en hardware

Cisco Webex redesign

Videobellen blijft de basis van Cisco Webex, maar de fabrikant stopt meer functies in de software om beter digitaal te kunnen samenwerken. Denk daarbij aan talrijk chatmogelijkheden, whiteboards, real-time vertalingen en transcripties, polls en Q&A-functies.

De huidige thuiswerksituatie zorgt ervoor dat specialisten als Zoom, Microsoft Teams en Hangouts Meet hun software aan een razendsnel tempo ontwikkelen. In deze hypercompetitieve markt schakelt Cisco nu ook een tandje hoger met Webex.

De belangrijkste vernieuwing die direct in het oog springt, is een frisse nieuwe interface. Hiermee wil Cisco het eenvoudiger maken om met elkaar te communiceren, samen te werken in hybride werkomgevingen en om effectiever te werken.

Video blijft de kern

Vergis je niet, video blijft nog steeds de kern van Cisco Webex. Het voegt echter meer flexibele lay-outs en meeting templates toe om het platform beter te gebruiken tijdens verschillende type meetings. Er is voortaan een Events Mode waar je tot 25.000 deelnemers kan verwelkomen op een virtueel event met diverse panels, breakout-sessies en lobby’s. De Broadcast Mode laat je toe om een livestream naar 100.000 deelnemers op te stellen.

Cisco Webex redesign

De nieuwe versie van Cisco Webex omarmt ook nieuwe AI-functies. Zo kan het handgebaren automatisch vertalen naar smileys om meetings interactiever te maken. Slides verschijnen als een video-overlay voor de presentator, wat veel natuurlijker aanvoelt. AI wordt ook gebruikt in chatvensters om belangrijke berichten aan te stippen zodat je die niet vergeet.

lees ook

Vandaag is thuiswerk voor Cisco Webex tegelijk een zegen en een uitdaging

Videobellen is belangrijk bij thuiswerk, maar chatten staat nog steeds met stip op één om beter samen te werken. Ook hier voert Cisco Webex tal van verbeteringen en nieuwe functies toe. Zo kan je voortaan in een chat whiteboards, real-time vertalingen en transcripties, polls en Q&A-functies inschakelen.

Nieuwe mobiele app en hardware

De mobiele app van Cisco Webex wordt ook grondig vernieuwd, maar daarvoor moeten we wachten tot de tweede jaarhelft van 2021. De vernieuwde app kan videocontent tonen wanneer je on-hold staat en je smartphone omtoveren tot een volwaardige meeting- en samenwerkingstool. Er komen tegen dan ook nieuwe belabonnementen die samen met Webex serviceplannen kunnen worden verpakt om de afrekening te vereenvoudigen.

Tot slot kondigt Cisco ook nieuwe hardware aan. Er is de Webex Desk Camera met een 4K-compatibele camera om op je laptop of desktop te installeren.

Cisco Webex Desk Camera
Cisco Webex Desk Camera

De Webex Desk Hub doet dan weer dienst als een docking station voor je smartphone, compleet met bluetooth headset en een groot scherm. De oplossing heeft wat weg van de Lenovo ThinkSmart View die we recent hebben getest.

Cisco Webex Desk Hub
Cisco Webex Desk Hub

Op vlak van samenwerking neemt Cisco nieuwe softwarepartners onder de arm, waaronder Box, Dropbox, ServiceNow en Salesforce. Hun tools kan je voortaan eenvoudiger integreren in de Webex-omgeving, vergelijkbaar met wat Microsoft Teams doet met zijn apps.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home