Slack vernieuwt zijn totale platform met modulaire integratie in het achterhoofd

Slack

Slack heeft het gehele platform achter zijn communicatie- en samenwerkingstool herbouwd. Het moet zo beter integratie en automatisering van workflows ondersteunen.

Op zijn Slack Frontiers event kondigt Slack de volledige vernieuwing van het platform achter zijn communicatie- en samenwerkingstool aan. De vernieuwde architectuur maakt het eenvoudiger om andere toepassingen te integreren maar ook om workflows te automatiseren. De grote update moet Slack beter positioneren om de rol op te nemen van ‘Digital HQ’: een marketingterm waarmee moederbedrijf Salesforce wil aangeven dat het zwaartepunt van organisaties van de werkvloer naar de digitale wereld verschuift. De upgrade brengt verschillende vernieuwingen met zich mee, die bovenop de functies komen die Slack en Salesforce eerder tijdens Dreamforce introduceerden.

Workflow-automatisering

Slack wil werknemers eerst en vooral de mogelijkheid geven om bepaalde taken binnen Slack te automatiseren met de hulp van modulaire toepassingsblokken. Via een no code-aanpak kunnen gebruikers functionaliteit van Slack en andere toepassingen aan elkaar plakken. Concreet werd de Workflow Builder helemaal herwerkt om die ambitie te ondersteunen.

Mogelijkheden voor ontwikkelaars

Vervolgens geeft Slack ontwikkelaars de mogelijkheid om toepassingen te bouwen en uit te rollen binnen Slack. Ontwikkelaars kunnen hun apps meteen uitrollen binnen de Slack-omgeving, waar ze meteen ondersteuning en dataopslag kunnen hosten. De apps kunnen meteen de vorm aannemen van herbruikbare blokken, die gebruikers dan zoals hierboven beschreven kunnen combineren om eigen workflows te automatiseren.

lees ook

Hoe Slack zich wil onderscheiden van Microsoft Teams

Nog voor ontwikkelaars voorziet het vernieuwde Slack-platform de mogelijkheid om metadata aan berichten te koppelen. Die metadata zijn onzichtbaar voor gebruikers, maar andere toepassingen kunnen er wel mee aan de slag. Eigenlijk wil Slack met de metadata een communicatiedienst voor apps onderling worden. De communicatiespecialist geeft als voorbeeld een scenario waarin twee verschillende agenda-applicaties via Slack met elkaar praten om een vergadering in te plannen.

Andere verbeteringen

Het vernieuwde Slack laat je binnenkort ook toe om notificaties te groeperen. Meldingen van andere toepassingen komen zo terecht binnen de applicatie. Slack wil tot slot nog een rol spelen in de SSO-wereld. Omdat er veel links worden gedeeld via de tool, wil Slack dat gebruikers meteen kunnen inloggen op achterliggende platformen via hun Slack-gegevens.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home